Crucea Roșie Buzău îmbină edcația pentru sănătate cu activitățile umanitare

8 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Voluntarii organizației se află astăzi la Râmnicu Sărat, unde vor continua acțiunile în cadrul Programului Școlar Colgate și vor achziționa alimente din donații, pentru batrânii internați la caminul din Vintilă Vodă.

 

Voluntarii filialei Buzau a Crucii Roșii vor avea astăzi o zi plină, îmbinând activitățile de educație sanitară în domeniul igienei orale cu o acțiune umanitară pe care au demarat-o săptămânile trecute, pentru a veni în sprijinul bătrânilor de la căminul din Vintilă Vodă, instituție care se sonfruntă cu grave probeleme financiare.

Reprezentanții organizației umanitare s-au deplasat astăzi la Râmnicu Sărat, unde este programată să se deruleze o noua acțiune în cadrul Programului Scolar Colgate, program ce are ca scop promovarea în rândul elevilor din județ a educației în ceea ce privește sănătatea orală. Programul se desfășoară în 32 de scoli din județ, fiind derulat de Crucea Roșie Buzău cu sprijinul companiei Colgate-Palmolive, inițiatoarea proiectului la nivel național. Totodată, în campanie sunt implicați și 115 voluntari din rândul cadrelor didactice, numărul acestora crescând față de anul școlar precedent, atunci cand a avut loc prima ediție a programului.

Astăzi a venit rândul elevilor a cinci școli râmnicene să fie vizitați de voluntarii Crucii Roșii, ocazie cu care aceștia vor participa la lecții educative, având ca subiect igiena orală și vor primi stickere, periuțe și pastă de dinți, pliante și alte produse oferite de Colgate-Palmolive și Crucea Roșie.

 

După această acțiune, reprezentanții Crucii Roșii se vor concentra pe o alta acțiune, de această dată una cu scop umanitar, pentru a veni în sprijinul batrânilor internați în azilul de la Vintilă Vodă. Acțiunea a fost demarată luna trecută, ca urmare a semnalelor aparute în spațiul public, cu privire la situația disperată a acestor batrâni, care se tem că vor ajunge în stradă, deoarece administrația locala a comunei, care are în subordine căminul, nu mai poate aloca resursele financiare necesare bunei funcționări a așezământului social.

Până când situația căminului se va clarifica, cel mai probabil, acesta urmând să fie preluat de Consiliul Județean, în subordinea DGASPC, Crucea Roșie a demarat această acțiune umanitară în cadrul căreia au fost mobilizați și elevii mai multor unități de învățământ din județ.

 

În cadrul programului Banca de Alimente, reprezentanții Cruci Roșii de la Buzău au făcut apel la elevii și cadrele didactice din județ pentru a se mobiliza în scopul asigurării alimentelor de bază necesare pentru hrana batrânilor de la Vintilă Vodă. Apelul nu a rămas fără ecou, și deja au fost cumpărate mai multe alimente care au ajuns pe masa batrânilor. Și elevii liceului Ștefan cel Mare din Râmnicu Sărat au răspuns apelului, fiind mobilizați de prof. Doina Cătinaș, o veche voluntară a Crucii Roșii.

Elevii liceului au donat bani într-un fond special înființat iar în cursul zilei de azi, după acțiunea din cadrul Programului Școlar Colgate, voluntarii Crucii Roșii se vor întâlni cu aceștia, iar împreună vor merge la um supermarket din oraș, de unde vor cumpărta alimentele necesare din banii donați, iar la orele prânzului acestea se vor afla deja pe masa batrânilor de la Vintilă Vodă.

 


Adaugati un comentariu


 

*