Campania de sprijin a pacienților incurabili a intrat în Cartea Recordurilor

2 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Peste 260 de voluntari s-au alăturat acestei cauze și au răspuns apelului lansat de Hospice Casa Speranței.

 

Organizația umanitară Hospice Casa Speranței a reușit să ducă la îndeplinire unul din obiectivele propuse la startul campaniei „#oferaTIMP”, pe lângă strângerea de fonduri necesare asigurării de îngrijiri optime pentru pacienții incurabili, această campanie ajungând și în Cartea Recordurilor. Realizarea unui record care să fie confirmat în mod oficial a constituit o modalitate de promovare a cauzei pacienților care suferă de boli incurabile și beneficiază de îngrijiri paliative, care au scopul principal de a le alina suferința și a le face cât mai plăcut timpul ce le-a mai rămas. Pentru a putea realiza toate acestea, este nevoie și de resurse financiare, motiv pentru care Hospice Casa Speranței a demarat campania „#oferăTIMP”, în cadrul căreia mai multe persoane publice și utilizatori de rețele de socializare au fost încurajați să distribuie în mediul virtual o fotografie reprezentând „balonul speranței”, în acest mod încurajând cât mai multă lume să facă o donație prin SMS în contul organizației, pentru a oferi cât mai mult timp de calitate pacienților internați în centrele de paliație ale Hospice Casa Speranței, și care beneficiază de tratament gratuit.

Campania în mediul on-line s-a încheiat odată cu luna august, iar momentul a fost marcat printr-o acțiune menită să aducă în atenție situația acestor pacienți, prin omologarea unui record.

 

Recordul a constat în realizarea celui mai mare mozaic de baloane, format din oameni, acesta reprezentând o inimă verde – care a simbolizat devotamentul cu care membrii organizației umanitare își îngrijesc pacienții – încadrată într-un pătrat de culoare albă. Pentru realizarea acestui mozaic și omologarea în Cartea Recordurilor a fost nevoie de 268 de persoane care au răspuns apelului făcut de organizația umanitară și au participat voluntar la evenimentul care a avut loc vineri, în parcarea unui centru comercial din Constanța.

La fața locului a fost prezent și un reprezentant al Cărții Recordurilor, pentru a constata dacă sunt îndeplinite toate regulile impuse și a omologa astfel noul record. Principala condiție a fost ca toți participanții care au format mozaicul să țină baloanele deasupra capului minim un minut, reușind acest lucru și ajungând astfel în Cartea Recordurilor.

 

La scurt timp după omologarea recordului, Mirela Nemţanu, directorul executiv al fundației, a declarat că „suntem extrem de recunoscători că am reuşit să realizăm acest record, pentru pacienţii noştri. Am spus încă de la început că povestea lor merită să fie recunoscută de Cartea Recordurilor şi am demonstrat că niciun obiectiv nu este prea ambiţios atunci când vrei sa faci bine. Le mulţumim din suflet tuturor oamenilor care s-au alăturat voluntar demersului nostru, precum şi partenerilor evenimentului, şi promitem să venim cu noi proiecte şi să continuăm să facem istorie în domeniul paliaţiei din România”.

În continuare, cei care doresc să sprijine cauza pacienților cu boli incurabile îngrijiți în centrele de paliație ale fundației, o pot face trimițând un SMS cu textul TIMP la numărul 8844, contribuind astfel cu doi euro pe lună la acest demers.

În cei 27 de ani de activitate în România, peste 30.000 de adulți și copii cu boli incurabile au beneficiat gratuit de îngrijiri paliative în centrele Hospice Casa Speranței.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*