Candidati de nota 3 la concursul pentru asistenti medicali

7 iulie 2012 | 2 comentarii |

Doar trei candidati au obtinut mai mult de 80 de punte. La proba interviului vor participa numai candidatii care au obtinut peste 50 de punte.

 

Probele scrise pe care le-au sustinut cei 89 de candidati care se bat pentru ocuparea a 15 posturi temporar vacante de asistenti medicali si infirmiere scoase la concurs de Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau arata cat de slab pregatiti sunt majoritatea celor care vor sa ne lasam sanatatea pe mana lor. 

S-au afista deja rezultatele la proba scrisa pentru asistenti medicali, iar rezultatele sunt, in multe cazuri, catastrofale, desi „subiectele au fost de nivel mediu, cuprinzand chiar notiuni elementare pe care un asistent medical trebuie sa le stie si sa le aplice 24 de ore din 24. Au fost intrebari de tehnica, de manevra obisnuita, de administrare a medicatiei si alte atributiuni uzuale pe care le are un asistent medical, generale ssau specifice pentru fiecare sectie, pe care toti candidatii le-au intalnit in perioadele de practica pe care le-au efectuat chiar si in spital. Se pare insa ca unii dintre ei au trecut prin scoala si au venit la practica doar ca sa aiba unde-si pierde timpul”, dupa cum declara Rodica Vlad, directorul de ingrijiri medicale al SJU.

Potrivit rezultatelor, doar trei dintre candidati au reusit sa obtina peste 80 de puncet (maxim era 100 de puncte), iar limita minim admisa (50 de puncte) pentru a putea sustine a doua proba a concursului, cea a interviului, a fost depasita de doar 14 dintre candidati.

Cel mai mare punctaj a fost obtinut de Dana Luiza Moise (88 de puncte), urmata de Ana Maria Stroe (81 de puncte) si Sever Nicoara (80 de puncte).

Spre dezamagirea examinatorilor, care oricata bunavointa au incercat sa manifeste,  au existat lucrari de 3 si 5 puncte din 100.

Este imposibil de imaginat ca o persoana care nu este capabila sa obtina la examen mai mult de 3 puncte crede ca i se pot da pe mana bolnavii dintr-o sectie de Terapie Intensiva, Neurologie sau de Chirurgie, unde limita dintre viata si moarte poate tine uneori de reactiile la nivel de secunda. Este inimaginabil ca un candidat care doreste sa lucreze intr-un spital spune ca <se recolteaza coprocultura din ficat>, sau ca < la tubul de oxigen se introduce furtunul si apoi se introduce pacientului timp de 45 de minute>”, mai spune Rodica Vlad, exemplificand cateva „perle” pe care examintorii le-au intalnit in lucrari.

Mai rezonabili s-au dovedit a fi cei sapte candidati care nu s-au mai prezentat la concurs, chiar daca initial le fusesera admise dosarele de inscriere.

Cei care au obtinut peste 50 de puncte vor sustine, miercuri, 11 iulie, proba interviului.

Luni, la afisierul SJU, din holul de langa cabinetul managerului, se vor afisa si rezultatele la proba scrisa sustinuta de candidatii pe posturile de infirmiera.


Categorii: Jobs

Comentarii (2)

  1. Anonim spune:

    De blaturi si spagi nu mai scrie nimeni… Se scrie numai de proasta pregatire. Eu stiu ca practica te omoara si asta lasa de dorit in spitale, pentru ca se intra cu spaga.

  2. Un buzoian spune:

    Acesti candidati foarte slab pregatiti sunt promotii de liceu de peste 3-4 ani, cand inca bacalaureatul era cadou.
    Situatia de fata nu face decat sa certifice constatarea mai veche, ca invatamantul in Romania a fost prost reformat si ca toti ministrii invatamantului sunt de fapt si ei slab pregatiti (cu sau fara plagiat).
    De faptul ca nu avem pe mana cui sa ne dam se pot plange doar cei din generatii mai vechi. Generatiile cu scoala terminata dupa revolutie ”inoata” intr-un sos comun am incompetentei (indiferent de ”specializare”), deci nu au de ce sa se planga, fiindca toti sunt la fel.
    Viitorul lor este ”MINUNAT si PLIN de SPERANTA”.

Adaugati un comentariu


 

*