13 posturi puse la „bataie” de Ambulanta Buzau

5 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Iar in spitale se va organiza concurs  pentru ocuparea a 11 posturi de medic, 29 de asistent medical si 18 de personal  auxiliar.

 

Doi medici, cinci asistenti medicali, cinci soferi de autosanitara si un operator. Acestea sunt cele 13 posturi care in curand vor fi scoase la concurs pentru a completa personalul Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ) Buzau, dupa ce Ministerul Sanatatii (MS) a deblocat 2.800 de posturi in sistemul sanitar, atat de deficitar in ultimii ani, stat in privinta finantarii cat si a personalului medical care pleaca in masa in strainatate.

Vestea cea buna a fost primita de conducerea institutiei ieri, iar astazi, in Consiliul de Administratie „se vor stabili conditiile pentru angajare, in conformitate cu legislatia in vigoare. Deblocarea acestor posturi, cu conditia sa se si ocupe in urma concursului, era de mult asteptata”, dupa cum a precizat dr. Lhuana Zissu, directorul SAJ Buzau.

Ministerul Sanatatii a dat liber la angajari, dupa trei ani in care salvatorii s-au descurcat cu numai cate un medic pe tura.

Din cauza lipsei acute de personal medical specializat, SAJ  Buzau a lucrat in ultimii trei ani, de cand posturile au fost blocate, la cota de avarie, medicii insotind echipajele numai la cazurile extrem de grave” sustine si Ionut Stoicescu, liderul sindicatului Ambulanta.

Vezi posturile scoase la concurs AICI

 

Alte 58 de joburi puse la bataie de spitale

 

Cele 13 posturi de la Ambulanta vin sa completeze alte 58 de joburi care in perioada urmatoare vor fi disponibile in cele cinci spitale publice din judet  (42 in Spitalul Judetean, 5 la Spitalul Rm. Sarat, 6 in Spitalul Nehoiu, 2 la Smeeni si 3 la Spitalul Sapoca) si pentru care fiecare unitate sanitara va organiza concurs.

Astfel, daca toate posturile ofertate vor fi ocupate, buzoienii vor avea la dispozitie inca 13 medici si 34 de asistenti medicali, la care se adauga 24 de   posturi pentru personalul auxiliar absolut necesare functionarii spitalelor si Ambulantei din judet.

Asa cum Sanatatea Buzoiana a prezentat la inceputul lunii trecute, in exclusivitate, cele mai multe dintre posturile deblocate pentru Buzau revin Spitalului Judetean de Urgenta, unde vor fi scoase la concurs 6 posturi de medic, 23 de asistent medical si alte 13 pentru  personalul auxiliar (mai multe decat fusesera initial solicitate). Cele mai vitregite sunt Spitalul Municipal Rm. Sarat si Spitalul Sapoca unde s-au aprobat doar 10% din posturile necesare a fi suplimentate pentru buna functionare a unitatilor medicale.

 


Adaugati un comentariu


 

*