Caravana SMURD ajunge la Buzau si Ramnicu Sarat

19 octombrie 2016 | 1 comentariu |

Sambata, incepand cu ora 10.00, centrul mobil de instruire se va afla in Piata Dacia din Buzau, iar duminica va fi amplasat pe platoul din fata Primariei Ramnicu Sarat.

 

caravana smurd (1)Dupa un periplu prin mai multe orase din tara, Caravana SMURD va ajunge, in acest week-end, la Buzau dar si la Ramnicu Sarat.  Centrul mobil de instriure creat special pentru aceasta actiune va putea fi vizitat, astfel, de oricine doreste sa se familiarizeze cu acordarea primului ajutor si cu modul de actiune in cazul unor situatii de urgenta.

Caravana se va afla, sambata, in Piata Dacia din Buzau, fiind la dispozitia locuitorilor municipiului intre orele 10.00 si 18.00. Duminicava fi la dispozitia ramnicenilor, in acelasi interval orar, pe platoul din fata Primariei.

Cu aceasta ocazie, cei care vor vizita caravana vor putea urmari filme realizate de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si vor participa la un curs care va contine si o parte practica interactiva, in care vor fi prezentate masurile de prim ajutor de catre un personalul specializat din cadrul ISU Buzau. Cursurile oferite includ si prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta Romania – cutremure, inundatii, alunecari de teren, incendii – si modul in care populatia se poate pregati pentru a le face fata.

 

Caravana SMURDCursurile de instruire medicala se adreseaza atat populatiei cat si profesionistilor, in compunerea caravanei existand si o incapere similara interiorului unei ambulante.

In cursul verii, Fundatia pentru SMURD si fundatia Vodafone Romania au demarat un nou proiect privind instruirea populatiei pentru a face fata situatiilor de urgenta si a acorda primul-ajutor in astfel de situatii, proiect ce se desfasoara sub forma unei caravane care s-a deplasat prin tara pe parcursul catorva luni

In acest scop au fost investiti 523.000 de euro, dintre care 400.000 de euro reprezinta contributia fundatiei Vodafone, pentru realizarea unui centru mobil de instruire care s-a deplasat prin mai multe orase mari din tara dar si prin localitati rurale, unde s-au organizat cursuri de instruire a populatiei pentru acordarea de prim ajutor in situatii de urgenta.

 

caravana smurdCentrul mobil este construit special pe structura unui TIR, are o sala de scolarizare cu o capacitate de 40 de persoane si este dotat cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficienta a cursantilor.

Referindu-se la acest nou proiect, secretarul de stat Raed Arafat a declarat cu ocazia lansarii ca „dezastrele afecteaza toate segmentele de populatie, dar nu pe toata lumea in mod egal. UNICEF estimeaza ca in jur de 50-60 la suta dintre cei afectati de un dezastru sunt copii. Este important ca aceasta campanie sa se adreseze in principal copiilor, deoarece acestia isi pot influenta in mod pozitiv parintii prin ceea ce invata. Studiile au aratat ca un copil care a trecut printr-un astfel de program educativ este mai putin afectat in cazul in care traieste pe viu un dezastru”.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Comentarii (1)

  1. Corbu Cristinel spune:

    Excelent!!! AMBULANTA BUZAU a initiat inca de anul trecut asemenea cursuri in scolile si liceele buzoiene, cu doua manechine si tact pedagogic, iar impactul, feedback- ul rezultat a fost a Fenomenal….
    “WILL BE BACK! “

Adaugati un comentariu


 

*