Castigatorii celor 40 de posturi scoase la concurs de Spitalul Judetean Buzau au fost desemnati

9 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

Totodata, 13 medici rezidenti de anul intai si doi absolventi de farmacie si-au inceput stagiul la cea mai mare unitate medicala cu paturi din judet inca din prima zilucratoare a acestui an.

 

Castigatorii concursurilor pentru ocuparea a 40 de posturi de personal sanitar mediu si auxiliar organizat de Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau, pentru care s-au „batut” nu mai putin de 185 de candidati (117 pentru asistenti medicali si 68 pentru personal medical auxiliar), au fost desemnati de catre comisiile de concurs, respectiv, de rezolvare a contestatiilor.

Astazi au fost afisate rezultatele finale, dupa rezolvarea singurei contesatii inregistrata in urma interviului, (la proba scrisa au fost trei contestatii, doua la asistente medicale si un la infirmiere, dar si acelea s-au solutionat prin pastrarea punctajului initial) ceilalti „perdanti” acceptand rezultatele stabilite de examinatori.

Potrivit directorului de ingrijiri medicaleb al SJU Buzau, Rodica Vlad, concursul „a fost organizat pentru ocuparea a 22 de posturi de asistent medical, 12 de infirmiera, doua de brancardier si cate unul de maseur, registrator, autopsier si ingrijitoare. In urma concursului, care a constat intr-o proba scrisa si una de interviu, au fost depuse trei contestatii la proba scrisa si una dupa interviu, dar toate au fost solutionate prin pastrarea punctajului initial, comisia de contestatii nedepistand nicio eroare in aprecierea rezultatelor initiale”.

Asadar, cei 40 de candidati admisi in urma concursului, vor fi, incepand de luna viitoare,  angajati ai Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau.

 

Cel mai mare punctaj, Denisa Caia

  

[magny image=”https://www.sanatateabuzoiana.ro/wp-content/uploads/2013/01/SJU-.jpg” title=”” description=”” align=”right” click=”1″ scroll_zoom=”1″ small_image=”https://www.sanatateabuzoiana.ro/wp-content/uploads/2013/01/SJU–218×300.jpg” canvas_mode=”1″ maxwidth=”500px” zoom=”1″ dia=”500px” skin=”new-im-frame-photo,new-title-below,new-description-off,new-slider-below,new-im-magnifier-light” ]Lucrarile scrise au fost, ca la orice concurs, si foarte bune, si sub orice critica, dar cele mai multe au fost de nivel mediu, candidatii slab pregatiti iesind din concurs dupa prima proba, astfel ca la interviu au rams mai putin de un sfert dintre cei ale caror dosare au fost admise pentru concurs.

De departe, cel mai bine pregatit concurent s-a dovedit Hoana Denisa Caia, care a obtinut postul de registrator medical la Compartimentul de Medicina Legala cu 93,33 de puncte din 100 posibile.

Tot punctaje mari au obtinut Ramona Magdalena Falcuta (90,00) –  Sectia Diabet – Boli Nutritie, Aurelia Velicu  (88,00) – Farmacie, Mihaela Baltac (86,00) – OG I Maternitate, Elena Cristina Badea (85,25) – OG II  Maternitate, Liliana Nicoara (85,00) -Neonatologie sau Florin Popa (85,00) – autopsier la Medicina Legala.

Unii dintre candidati au demonstrat ca au venit la concurs doar sa se afle in treaba. Nu li s-a cerut nimic din ceea ce nu au invata sau ar fi trebuit sa invete la scoala sanitara, dar unii au dovedit ca nu au prea fost prieteni cu cartea. Aceeasi situatie a fost si la cunostintele practice pe care le-au demonstrat la interviu. Au existat, insa, si candidati ale caror lucrari au demonstrat ca se poate, pentru examinatori fiind o reala placere sa le corecteze. Cam aceiasi concurenti s-au prezentat bine si la interviu”, a explicat Rodica Vlad.

 

Spitalul s-a ales si cu 15 rezidenti

 

Pe langa cele 40 de posturi de asistent medical si personal medical auxiliar ocupate in urma concursului amintit, cea mai mare unitate medicala cu paturi din judet a scos la concurs si posturi pentru medici rezidenti de anul V.

Examenele de ocupare a acestor posturi sunt in curs de desfasurare, dar incepand cu prima zi a acestui an, s-au prezentat la Spitalul Judetean si au si inceput deja stagiul, 13 medici care au sustinut rezidentiatul in noiembrie 2012 si au optat pentru un post in Buzau, precum si doi absolventi de farmacie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta, Adriana Bratosin, „s-au prezentat la inceputul acestui an, la Spitalul Judetean de Urgenta, cu scrisori de recomandare din partea profesorilor sub coordonarea carora efectueaza rezidentiatul,15 tineri medici si farmacisti. Doi dintre ei sunt in specialitatea farmacie, iar ceilalti 13 sunt medici rezidenti in anul intai, care si-au inceput deja stagiul pe sectiile Anestezie si Terapie Intensiva, Boli Infectioase, Cardiologie, Diabet – Boli Nutritie, Medicina de Urgenta (UPU SMURD), Medicina Interna, Neonatologie, Oncologie medicala si Radiologie”.

Ramane ca medicii tineri sa doreasca sa si ramana sa lucreze in Buzau, avand in vedere ca multi sunt atrasi de ofertele din strainatate, unde salariile sunt de cel putin zece ori mai mari si beneficiaza de alte conditii de lucru, respectiv, posibilitati multiple de perfectionare in specialitatea medicala aleasa.

Problema este ca spitalul are blocate, prectic, aceste posturi, pe care timp de cinci ani nu poate angaja specialisti, chiar daca nu are garantia ramanerii in Buzau a celor care isi efectueaza rezidentiatul aici.

Cele sase posturi de medici specialisti si rezidenti de anul V scoase la concurs au inceput deja sa fie ocupate.

Scoaterea la concurs a celor sase posturi de medic specialist a fost posibila in urma deblocarii a 2.800 de posturi de catre Ministerul Sanatatii, in vara acestui an.


Categorii: Actual, Medici, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*