40 de posturi scoase la concurs de Spitalul Judetean Buzau

7 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

Acestea nu reprezinta insa „decat o patrime din necesar”, dar angajarea a fost limitata de cuantumul a 70% din buget – cheltuieli pentru salarii, sustine dr. Marius Anastasiu, managerul unitatii medicale.

 

Dr. Marius Anastasiu

22 de asistenti medicali, 12 infirmiere, doi brancardieri si cate un maseur, registrator, autopsier si ingrijitoare vor avea posibilitatea sa-si gaseasca un loc de munca in Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau incepand de luna viitoare, cand se organizeaza concurs pentru ocuparea a nu mai putin de 40 de posturi de personal sanitar mediu si auxiliar.

Managerul unitatii medicale, dr. Marius Anastasiu, sustine insa ca desi este vorba despre un numar mare de angajari, cele 40 de posturi scoase la concurs „reprezinta mai putin de o patrime din necesarul sectiilor la ora actuala. Analizand situatia reala din fiecare sectie si comparand-o cu normativul minim am constatat ca lipsa de personal era asa de mare incat aceste noi angajari nu reprezinta decat o gura de oxigen pentru desfasurarea activitatii. Pentru exemplificare, pot spune ca la Neonatologie, in cadrul Maternitatii, mai este nevoie de inca 14 asistente medicale, iar la ATI deficitul este de 12.  Destul de rau stau si sectiile Pediatrie, Medicina Interna, iar criza se manifesta aproape in toate sectiile si compartimentele. Cu ceea ce vom angaja in decembrie nu reusim decat sa <carpim> pe ici pe colo <gaurile> existente”, a declarat dr. Anastasiu pentru Sanatatea Buzoiana.  

 

Nevoi mari, resurse putine

 

La Sectia Neonatologie din Maternitate mai sunt necesare 14 asistente medicale.

Managerul SJU mai spune ca desi numarul de posturi admis de Ministerul Sanatatii in urma deblocarii este mult mai mic decat necesarul unitatii medicale pe care o conduce, nici nu ar fi putut angaja mai multe persoane. Asta, pentru ca „s-ar fi depasit pentru salarii cuantumul de 70% din bugetul pe care il primeste spitalul, iar asta ar insemna sa nu respectam indicatorii pe care legislatia ne obliga sa-i avem in vedere in activitatea curenta a unitatii medicale”.

La concursul care va avea loc pe data de 17 decembrie, la ora 10,00 vor fi disponibile cate doua posturi de asistent medical pentru sectiile Medicina Interna, Pediatrie, ATI, Chirurgie Generala si Neonatologie si pentru Laboratorul de Radiologie. Cate un post de asistent medical s-a scos la concurs pentru sectiile Neurologie, Ortopedie, Urologie, Oncologie medicala, Pneumologie, OG I, OG II si pentru cabinetele de Chirurgie generala si Diabet Boli Nutritie din Ambulatoriul de specialitate integrat. Tot cate un post este disponibil pentru asistent medical Farmacie, registrator medical la Serviciul Judetean de Medicina Legala si maseur in cadrul Sectiei Neurologie.

In aceeasi zi, la ora 15,00 are loc examenul pentru ocuparea posturilor de infirmiera, brancardier, autopsier si ingrijitoare. Astfel, sectiile Chirurgie generala si Ortopedie au disponibile cate doua posturi de infirmiera, iar cate un post a fost scos la concurs pentru sectiile Medicina Interna, ATI, Neurologie, ORL, OG I, OG II, Oncologie si Blocul Operator. Un post de ingrijitoare exista la Sectia Boli infectioase, cate un post de brancardier la UPU-SMURD si ATI, iar un post de autopsier la Serviciul Judetean de Medicina Legala.

Dosarele de inscriere la concurs se vor depune la Seviciul RUNOS al Spitalului Judetean, pana pe data de 20 noiembrie, la ora 13,00.

Detalii despre Anunt si continutul dosarului de inscriere la examen gasiti AICI

Tematici si Bibliografii AICI


Categorii: Jobs, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*