Spitalul Judetean Buzau scoate la concurs posturile de director medical si director financiar-contabil

22 iulie 2013 | 0 comentarii |

Favoriti sunt actualii ocupanti cu delegatie ai acestor posturi, dr. Ion Draghici si ec. Valeriu Neacsu. Concursul ar trebui sa fie mai mult o formalitate, dar exista si alti pretendenti care si-au exprimat dorinta de a face parte din echipa manageriala a celui mai mare spital buzoian.

 

spitalConsiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau scoate la concurs posturile de director medical si director financiar-contabil, examenul pentru ocuparea acestora fiind programat in perioada 22-28 august.

In acest fel se va intregi, oficial, Comitetul director al celui mai mare spital buzoian, managerul unitatii medicale, dr. Maris Anastasiu, promovand cu nota maxima concursul pe post, in luna aprilie a acestui an.

Favoriti in cursa pentru ocuparea celor doua functii de conducere din cadrul SJU Buzau sunt actulii ocupanti cu delegatie, dr. Ion Draghici – director medical si ec. Valeriu Neacsu – director financiar-contabil. Exista insa si alti pretendenti, care si-au exprimat deja intentia de a incerca sa faca fata din conducerea celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judetul Buzau, asa ca deso examenul ar trebui sa fie mai mult o formalitate, este posibil sa existe concurenta.

Bibliografia pentru concursul de ocupare a fiecaruia dintre cele doua posturi si temele-cadru pentru realizarea proiectelor de management specifice au fost publicate in „Viata Medicala”si pe site-un oficial al Spitalului Judetean Buzau, concursul propriu-zis constand in sustinerea unui test-grila de verificare scrisa a cunostintelor privind legislatia specifica postului si sustinerea unui proiect de management pe o tema din domeniul de activitate specific functiei, dupa promovarea carora candidatul va sustine proba interviului. Pentru a fi declarati admisi, candidatii trebuie sa obtina media minim 7,00 si la fiecare proba sa nu aiba mai putin de nota 6,00.

 

Dr. Ion Draghici

Dr. Ion Draghici

Dr. Ion Draghici, actualul director medical cu delegatie, a intrat in actuala echipa manageriala la 1 marie 2013, dupa scandalul mediatic al copiilor contentionati la Sectia Pediatrie a SJU Buzau, cand dr. Victor Ionita, cel care ocupa functia de catva timp, a demisionat in semn de solidaritate cu medicii aflati atunci incentrul scandalului. De altfel, actualul director medical al SJU Buzau ocupase aceeasi functie  si pana in august 2012.

Dr. Ion Draghici, medic chirurgie plastica si arsi, este considerat ca fiind  una dintre cele mai experimentate persoane din sistemul medical buzoian in stiinta conducerii. Este primul si singurul director general al Spitalului Judetean Buzau ales in mod democratic, dupa evenimentele din 1990, ulterior functiile de directori fiind atribuite cu sustinere politica. Este, de asemenea, cel care a infiintat la Buzau Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, unde a ocupat timp de doua mandate functia de presedinte, respectiv de presedinte al Consiliului de Administratie.

In mai multe mandate a fost director medical al Spitalului Judetean si este apreciat ca fiind echilibrat dar ferm, capabil sa faca fata dificultatilor si sa  rezolve problemele. Are, de asemenea, o extraordinara capaciatate de a impune reguli fara ostentatie si fara a „rani” orgolii, are o memorie impresionanta si este un foarte bun comunicator.

Chiar actualul manager, dr. Marius Anastasiu, recunoaste ca „este un coleg pe care te poti baza, un foarte bun organizator si un foarte bun profesionist, avand in plus o experienta foarte buna in ceea ce priveste relatiile cu Casa de Asigurari de Sanatate”.

 

Valeriu Neacsu

Valeriu Neacsu

Ec. col (r) Valeriu Neacsu, ocupa, din 6 august 2012, cu delegatie functia de director financiar-contabil al SJU Buzau, fiind un finantist cu state vechi, cu 33 de ani de activitate financiara in cadrul MApN. El a mai ocupat si in perioada august – decembrie 2008, functia de director financiar-contabil al aceleiasi unitati medicale, in echipa cu ec. Laura Circei ca manager.

Valeriu Neacsu a lucrat in diferite unitati militare in care a ocupat postul corespunzator contabilului-sef din structurile civile. In perioada 1992-2003 a ocupat functii de conducere ale serviciului financiar al Armatei a 2-a, dupa care a facut parte din structura de audit si control a Ministerului Apararii, pana in 2008, cand s-a pensionat.

Este cunoscut drept o persoana cu aptitudini organizatorice si profesionale, ordonat si responsabil ca orice militar si care, in perioadele in care a lucrat la Spitalul Judetean Buzau a reusit sa elimine o serie de deficiente si mai ales risipa, calitate pentru care este preferat si de dr. Anastasiu, care-l considera „mana forte si mintea limpede in lucrul cu cifrele fara de care orice proiect managerial nu poate fi concretizat”.

Fie ca cei doi raman sau nu in echipa manageriala a SJU Buzau, este nevoie ca unitatea medicala sa aiba un Comitet director cu statut oficial si nu interimar, mai ales ca vine perioada de evaluare si acreditare in urma careia spitalul va avea un anumit grad de incadrare in vederea finantarii si chiar a investitiilor (dr. Draghici a mai parcurs, de altfel, o asemenea etapa si are experienta si in acest domeniu).


Categorii: Autoritati, Jobs, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*