60.000 de lei, pentru Pediatria Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, in urma spectacolului caritabil cu Stefan Banica

27 decembrie 2012 | 0 comentarii |

Presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, si managerul unitatii medicale, dr. Marius Anastasiu, multumesc buzoienilor si spera ca acesta sa fie doar inceputul unei implicari active a comunitatii in rezolvarea unor probleme de interes local major.

 

Concertul oferit de Stefan Banica Junior  buzoienilor, in seara de 23 decembrie, organizat la initiativa presedintelui Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, cu sprijinul ONG-ului Pro Green Terra si a unor oameni de afaceri buzoieni, a fost de departe un mare succses, nu numai prin participarea peste asteptari a buzoienilor la eveniment, ci si prin suma stransa cu acest prilej pentru a fi donata Sectiei pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.

Astfel, potrivit organizatorilor, au fost vandute 2.171 de bilete, a cate 30 de lei fiecare (initial fusesera tiparite 1.900 de bilete, dar la solicitarea buzoienilor numarul acestora a fost suplimentat), astfel ca s-au incasat 65.130 de lei.

60.000 de lei au mers in contul Spitalului Judetean de Urgenta, pentru Sectia Pediatrie, iar restul banilor se vor folosi pentru sustinerea unor actiuni si concursuri de ecologie pentru elevi, de catre Pro Green Terra, pentru ca este bine sa ne educam copii in spiritul conservarii sanatatii si a respectarii mediului in care traiesc si cresc. Este o initiativa care a demonstrat ca si buzoienii pot sa se implice in problemele comunitatii, iar pentru asta le multumesc, dar sper  ca aceasta sa constituie doar inceputul unor astfel de actiuni”, a declarat presedintele CJ, Cristi Bigiu.

La fel de recunoscator s-a aratat si managerul Spitalului Judetean de Urgenta, dr. Marius Anastasiu, care considera ca „prin aceasta contributie, care de altfel constituie doar unul dintre gesturile de acest fel pe care Consiliul judetean le-a facut fata de spital in acest an, Sectia Pediatrie beneficiaza de un adevarat cadou de Craciun, prin care copiii, acest segment de pacienti extrem de sensibil, vor beneficia de servicii medicale mai bune, printr-o dotare corespunzatoare. Cred ca buzoienii care au contribuit la strangerea acestei sume prin cumpararea biletelor la concert pot fi multumiti ca banii se vor folosi intr-un scop nobil, pentru tratarea si ingrijirea copiilor nostri. Sper ca astfel de initiative sa continue, iar societatea civila sa constientizeze in acest fel ca poate si trebuie sa se implice in rezolvarea unor probleme ale comunitatii”, a spus dr. Anastasiu.

Spectaclul sustinut la Buzau de Stefan Banica Junior in seara de 23 decembrie a fost organizat la initiativa presedintelui CJ, Cristi Bigiu, cu sprijinul ONG-ului Pro Green Terra.

Banii stransi din vanzarea biletelor au fost destinati dotarii Sectiei Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, iar o mica parte, pentru organizarea unor actiuni pe teme ecologice pentru elevi.

Onorariul artistului si celelalte cheltuieli organizatorice au fost sustinute de un grup de oameni de afaceri locali, carora presedintele CJ le-a multumit cu prilejul unei conferinte de presa.


Adaugati un comentariu


 

*