Cel mai performant angiograf din sud-estul Europei se afla in Romania

6 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Aparatul face parte din dotarea unui nou bloc operator hibrid si a fost inaugurat zilele acestea, de clinica privata Sanador.

 

In timp ce spitalele din sistemul public de Sanatate se confrunta, printre altele, cu lipsa de aparatura necesara investigatiilor de specialitate si interventiilor chirurgicale de mare finete, operatorii din sistemul privat fac investitii masive in dotare. La acest capitol, clinicile din Romania se pot compara cu spitalele din tarile dezvoltate ale UE.

Cea mai recenta investitie de amploare a fost facuta de cel mai mare spital multidisciplinar din sistemul privat, clinica Sanador, care dispune acum de cel mai performant angiograf din sud-estul Europei, dupa cum sustin reprezentantii companiei. Echipamentul face parte din aparatura de ultima generatie de platforma terapeutica ghidata imagistic, asigurand o reducere a dozei de iradiere cu 50% in domeniul cardiologiei si cu 70% in domeniul vascular, precum si o inalta calitate a imaginii.

Angiograful face parte din dotarea unui nou bloc operator in a carui aparatura, Sanador a investit peste un milion de euro.  Blocul operator include doua sali hibride care dispun de noua generatie de terapie ghidata imagistic, reprezentata de angiograful Philips Azurion 7.

 

Dr. Rodica Niculescu

Angiograful este instalat intr-una din cele doua sali hibride, avand grad de asepsie 3, ceea ce permite efectuarea interventiilor de chirurgie cardiovasculara in aceleasi conditii de sterilitate ca in blocul operator, combinand tehnicile interventionale cu cele chirurgicale si reunind ambele echipe de medici, cardiologi interventionisti si chirurgi cardiovasculari. Dotarile salii hibride sporesc confortul medicului si al pacientului, reduc timpul operator si perioada de spitalizare, sustin reprezentantii Sanador.

Seful departamentului de Cardiologie al clinicii private, dr.  Rodica Niculescu, spune ca dincolo de tehnologia de ultima generatie care permite un act medical de cea mai mare precizie intr-un timp mai scurt, suntem singurul spital privat din Europa de Sud Est avand o sala hibrida cu acest nou tip de angiograf Philips Azurion 7, care reduce doza de iradiere si pentru pacient si pentru medic, comparativ cu alte angiografe. Datorita calitatii imaginii si a preciziei cu care se poate desfasura actul interventional, echipamentul deschide noi posibilitati de tratament minim-invaziv pacientilor care sufera de o gama complexa de afectiuni, atat din sfera cardiologica, vasculara, cat si cea neurologica sau oncologica”.

 

Medicul a mai explicat ca, prin solutiile de ghidare utilizate, noul angiograf ofera medicului posibilitatea stabilirii diagnosticului si abordarii solutiilor terapeutice minim-invazive de inalta complexitate in domeniul cardiologiei interventionale, electrofiziologiei, chirurgiei vasculare, neurochirurgiei si oncologiei. Printre afectiunile evaluate si tratate cu ajutorul aparatului se numara aritmii maligne precum  fibrilatia atriala si flutterul  atrial, boli vasculare severe la nivelul sistemului circulator cerebral de genul accidentelor vasculare cerebrale, malformatiilor arteriovenoase si anevrismelor cerebrale, boli vasculare cardiace precum angina pectorala sau infarctele miocardice, valvulopatii sau suferinte vasculare aortice ca anevrismul de aorta sau disectia de aorta. De asemenea, pot beneficia de avantajele unui astfel de angiograf ultraperformant pacientii cu formatiuni tumorale care se preteaza la embolizari si chemoembolizari si de pacientii cu angiodisplazie, ce necesita embolizari arteriale digestive in vederea opririi hemoragiilor digestive.

Aparatul detine toate utilitatile software de ghidare imagistica 3D, capacitati care sporesc confortul medicului si al pacientului, cresc siguranta procedurii si reduc timpul operator, fie ca este vorba despre endoproteza de aorta, implantare de valva cardiaca sau tratament interventional la nivelul vaselor cerebrale.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*