Angiograf unic în România

15 februarie 2018 | 0 comentarii |

Sanador a investit un milion de euro pentru achiziția acestui aparat de ultimă generație, apreciat de medici și pacienți pentru cantitatea redusă de radiații.

 

Cel mai mare spital clinic privat din România deține de scurt timp un aparat ultraperformant, unic până la acest moment în țară, cu ajutorul căruia pacienții cu afecțiuni arteriale pot fi tratați prin tehnici endovasculare.

Este vorba de un angiograf Philips Azurion 7, achiziționat și instalat în cadrul laboratorului de angiografie și cateterism cardiac al Spitalului Clinic Sanador. Pentru dotarea cu acest dispozitiv, clinica privată a investit un milion de euro. Până în prezent, noul aparat fost deja utilizat pentru efectuarea a peste 200 de intervenții endovasculare, specialiștii clinicii spunând că angiograful prezintă o serie de avantaje atât pentru pacienți, cât și pentru medicii, care efectuează procedurile. Un principal avantaj l-ar constitui doza redusă de radiații, care conferă un grad mai sporit de siguranță și pentru medici și pentru pacienți.

Medicii din cadrul clinicii s-au arătat încântați de calitatea înaltă a imaginilor furnizate de noul angiograf, în timp ce pacienții au beneficiat de o recuperare mai ușoară în urma intervențiilor.

 

Angiograful permite evaluarea arterelor din întregul organism, începând cu cele cerebrale, coronare, până la arterele membrelor inferioare, și tratarea întregii game de afecțiuni arteriale, atât la nivelul cordului, cât și în afara sferei cardiace – afecțiuni la nivelul vaselor periferice și cerebrale. Datorită calității înalte a imaginii, medicii pot vizualiza întreaga hartă vasculară a zonei dorite, utilizând o doză minimă de substanță de contrast.

Dr. Doris Andronescu, directorul general al clinicii private, spune că noul aparat le permite medicilor de la Sanador să ofere pacienților soluţii terapeutice la cele mai înalte standarde, pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să se adreseze spitalelor din străinătate. „Pe măsură ce tehnologia medicală avansează este necesar să ne actualizăm în permanenţă echipamentele medicale, astfel încât pacienţii noştri să beneficieze de tratamente mai eficiente şi o recuperare mai uşoară. Practic, putem efectua la Sanador orice tip de procedură care se realizează în centrele de renume din Vestul Europei”, a precizat aceasta.

 

Datorită soft-ului cu care este echipat, aparatul poate efectua reconstrucția tridimensională a imaginilor, ceea ce contribuie la evaluarea corectă a leziunilor, creșterea siguranței procedurii și reducerea timpului operator. Calitatea superioară a imaginii, împreună cu opțiunea de reevaluare tridimensională oferă medicului posibilitatea de a vizualiza și diagnostica inclusiv afecțiunile vaselor greu vizibile în anumite cazuri, cum ar fi cel al pacienților supraponderali. Astfel, afecțiunile vasculare pot fi tratate mult mai eficient, iar recuperarea pacienţilor are loc mult mai rapid.

Printre afecţiunile care pot fi evaluate şi tratate cu ajutorul angiografului Philips Azurion 7 se numără bolile coronariene (angină pectorală, infarct miocardic acut sau recent), valvulopatiile (stenoză aortică, regurgitare mitrală), suferinţele vasculare aortice (anevrism de aortă, disecţie de aortă), bolile vasculare severe la nivelul sistemului circulator cerebral (accidente vasculare cerebrale, malformaţii arteriovenoase, anevrisme cerebrale), aritmiile cardiace (cum ar fi fibrilaţie atrială, flutter atrial şi multe altele) şi arteriopatiile periferice. De asemenea, aparatul poate fi folosit și pentru tratarea pacienților cu cu tumori maligne cu metastază la nivel hepatic şi a celor cu angiodisplazie, care necesită embolizări arteriale digestive, în vederea opririi hemoragiilor digestive.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*