Citește și zâmbește!

31 martie 2020 | 0 comentarii |

Stăm în casă, așa că este necesar să ne găsim preocupări care să ne destindă și în același timp să ne îmbogățim bagajul de cunoștințe. Mai în glumă, mai în serios, câteva dintre curiozitățile care-i atrag pe copii vor atrage atenția și oamenilor mari, iar un zâmbet este sănătos pentru oricine… 

 

*Cel mai mic cub din corpul uman se află în ureche; măsoară 2,6 – 3,4 mm și cântărește aproximativ 4 g.

*Osul unui organism viu este de 6 ori mai puternic decât o bucată de oțel egală ca greutate.

*Paradoxul Mbemba sau Efectul Mbemba susține că în anumite condiții, apa caldă poate îngheța mai repede decât cea rece. Acest paradox al apei a rămas încă un mister pentru cercetători.

*Lipitorile se așează pe animale și le sug sângele. Ele pot consuma de zece ori mai mult sânge decât propria greutate corporală.

*Unele dintre cele mai sănătoase legume sunt: urzica, usturoiul și sfecla roșie.

*Olympus Mons de pe Marte este cel mai mare vulcan și munte din Sistemul nostru solar. Are 27 km înălțime, iar diametrul său este de 550 km. Cel mai înalt munte de pe Pământ are doar 8,8 km înălțime.

*În fiecare an, o medie de 50 de milioane de trandafiri este sacrificată de Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete. Trei sferturi din totalul lor sunt cumpărate de bărbați.

*Oimiakon, un sat din Rusia, este unul dintre cele mai reci locuri de pe Pământ! Recordul este de -71,2 grade. Apa caldă vărsată în aer se cristalizează imediat și se transformă în gheață.

*Popocatepetl, cunoscut si sub numele El Popo sau Don Goyo, este un vulcan activ din Mexic.

*Deși metrourile din Hong Kong nu au mecanic, sunt considerate unele dintre cele mai sigure metrouri din lume.

*Numele Seismosaurus înseamnă, literalmente, „o șopârlă care agită pământul”. Acest gigant dinozaur erbivor avea mai mult de 40 m înălțime, măsurând mai mult decât un avion Airbus A320.

*Cascada Angel (Angel Falls) din Venezuela a fost descoperită în anul 1910 de către venezueleanul Ernesto Sánchez la Cruz.

*În trecut, Bratislava avea un nume de origine greacă – „Istropolis”, literalmente „orașul de pe Dunăre”.

*Amazon.com, cea mai mare librărie online, stochează aproximativ 3 milioane de cărți.

*Știai că la meduza de apă rece este posibilă autofecundarea? Acest fenomen se întâmplă datorită faptului că prima dată este mascul, apoi hermafrodit, apoi femelă.

*Cel mai mare rechin este rechinul balenă (un rechin gigant). Acesta poate ajunge la o lungime de până la 13 metri și poate cântări aproximativ 12 tone. Din fericire, se hrănește doar cu plancton și pește mic.

 

(Sursa: roli.ro)

 


Categorii: Umor

Adaugati un comentariu


 

*