Clinica de ortopedie pediatrica si recuperare Orto-Clinic se extinde in afara Bucurestiului

Centrul medical a anuntat ca, incepand cu luna iulie, isi deschide o clinica in Targoviste, pentru a-i scutii pe parintii copiilor cu probleme ortopedice de cheltuielile cu deplasarea la Bucuresti.

 

Dr. Valentina Contanu

Dr. Valentina Contanu

Dupa opt ani de activitate pe piata serviciilor private de sanatate din Capitala, clinica de ortopedie pediatrica si recuperare neuro-motorie Orto-Clinic face un prim pas catre extinderea la nivel national, prin deschiderea primei clinici in afara Bucurestiului.

Infiintata in 2008, clinica ortopedica a functionat pana acum doar in Capitala. Managementul unitatii a decis insa, in urma cu cateva luni, ca a sosit momentul sa se extinda si in alte judete. Un studiu realizat la solicitarea clinicii a relevat ca, in multe orase, serviciile medicale destinate copiilor, in general, si celor cu afectiuni din domeniul ortopediei, in special, sunt insuficiente si lasa mult de dorit. Astfel, se explica afluxul mare de pacienti din alte judete care erau adusi de parinti in Capitala pentru a fi tratati la clinica respectiva. Nu de putine ori, parintii se plangeau ca trebuie sa aloce sume importante transportului si, de obicei, aveau si serioase probleme in a-si aduce copiii la clinica, tinand cont de natura afectiunilor de care acestia sufera, din cauza carora le este greu sa se deplaseze.

Despre decizia de a deschide prima clinica din afara Capitalei, dr. Valentina Contanu, fondatorul Orto-Clinic, a declarat ca „datorita dialogului permanent pe care il purtam cu parintii copiilor, am remarcat  o polarizare dezechilibrata a serviciilor medicale si a activitatilor destinate exclusiv copiilor in multe orase din jurul capitalei. Multi parinti dedicau resurse semnificative pentru a putea veni la clinica noastra din Bucuresti asa ca, investitia de la Targoviste raspunde in mod natural unei cereri concrete si nevoii de a fi cat mai aproape de pacientii nostri”.

 

pediatru copilAstfel, s-a demarat o investitie care s-a concretizat recent in noul  centru destinat diagnosticarii, tratamentului si recuperarii copiilor cu afectiuni ortopedice si neuro-motorii din Targoviste si zonele invecinate. Investitia in noua clinica din Targoviste a avut in vedere achizitionarea echipamentelor si aparatelor de kinetoterapie, precum si amenajarea completa a spatiului in care va functiona noul centru.

Aici, pacientii vor beneficia de servicii de diagnostic, tratament si recuperare pentru patologii extinse din spectrul ortopedic si neuro-motor pediatric, precum investigatii imagistice, ortopedie pediatrica, recuperare neuro-motorie pediatrica. Copiii cu probleme ortopedice si parintii acestora vor fi astfel sprijiniti si indrumati catre cel mai potrivit program de recuperare specifica fiecarei afectiuni de catre medici specializati si kinetoterapeuti pregatiti in cadrul centrului de ortopedie pediatrica si recuperare neuro-motorie din Bucuresti.

 

pediatrie ortopedie copii

Dr. Andra Dinu (dreapta)

Orto-Clinic functioneaza pe piata de servicii medicale din Romania din 2008, anul in care au fost puse bazele unui centru medical destinat diagnosticarii, tratamentului si recuperarii afectiunilor ortopedice si neuro-motorii pediatrice. Initial, proiectul dezvoltat in majoritate din fonduri proprii ca investitie privata, a fost creat sa sustina activitatea specifica unei clinici si a unui centru de recuperare pentru copii. In prezent, Orto-Clinic dezvolta programe de recuperare neuro-motorie si de kinetoterapie, conform celor mai recente terapii dezvoltate pentru copii si adolescenti.

Medicul Andra Dinu, managing partner in cadrul clinicii, a precizat ca „experienta ultimilor ani ne-a aratat ca patologia pediatrica de reabilitare este in continua miscare si schimbare. In concordanta cu dinamica patologiilor estimate la nivel de nou nascuti si copii mici, aria afectiunilor pediatrice s-a extins inca de la nastere, din pacate, incluzand si boli rare, congenitale. Astfel, in ultimii ani, am inregistrat o crestere a cererii pentru diagnosticarea,  tratamentul si recuperarea afectiunilor de tip ortopedic, asa cum sunt luxatia congenitala de sold, varus-equin si afectiunile neuro-motorii”.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*