Operat de trei ori pe cord deschis

Medicii brasoveni au operat cu succes, pentru a treia oara, pe cord deschis, un barbat care suferea de o afectiune grava, care il facea sa ia in greutate 10 kilograme pe saptamana.

 

Spitalul de Cardiologie Clinicco

Spitalul de Cardiologie Clinicco

Medicii din cadrul unei clinici private din Brasov, impreuna cu o echipa de chirurgi francezi, au reusit sa efectueze cu succes o operatie de mare risc, redand astfel dreptul la o viata normala unui pacient care a suferit, astfel, a treia interventie pe cord deschis. De fapt, in aceasta a si constat riscul major al operatiei efectuate la Spitalul de Cardiologie Clinicco, pacientul fiind mult mai vulnerabil decat un pacient aflat la prima interventie de acest tip, el avand in antecedentele medicale inca doua operatii de mare complexitate.

Barbatul, operat de medicii romani si francezi, are 58 de ani si suferea de  insuficienta tricuspidiana severa, o afectiune cardica grava, care il facea sa ia in greutate circa 10 kilograme pe saptamana, din cauza faptului ca nu mai putea elimina apa din organism. Din aceasta cauza, barbatul se interna in spital din doua in doua saptamani pentru a fi supus unor proceduri prin care orgasnismul sau era ajutat sa elimine surplusul de apa. Afectiunea se datora functionarii necorespunzatoare a unei valve de la nivelul inimii, insa o operatie pentru corectarea acesteia era foarte riscanta, intrucat pacientul mai suferise doua interventii pe cord deschis si exista riscul ca inima sa nu mai faca fata altei operatii.

 

operatieMedicii clinicii brasovene, impreuna cu colegii francezi, si-au asumat insa acest risc si l-au supus pe pacient unei noi interventii pe cord deschis, cea de-a treia, pentru a-i repara valva de la nivelul inimii. Operatia e fost efectuata de medicul roman Narcis Filipescu, asistat de doi chirurgi de la o clinica din Franta, medicii Olivier Bical si Ovidiu Nutu. „Operatia a fost una complicata si de mare risc, cu atat mai mult cu cat pacientul avea nu una ci doua interventii anterioare pe cord deschis, ceea ce a facut-o cu atat mai dificila. Practic, a fost nevoie sa ii reparam una dintre valve iar acum va putea duce o viata normala. Este a treia oara cind operam la Brasov  impreuna cu chirurgul Narcis Filipescu, cu care am lucrat vreme de patru ani si jumatate in Franta si caruia ii punem la dispozitie, atunci cind situatia o cere, experienta noatra de peste 9000 de operatii pe cord deschis”, a declarat medicul Olivier Bical, la finalul interventiei care a durat 5 ore.

 

spital marie-curieStarea pacientului este buna si a inceput recuperarea post-operatorie, medicii care il tin sub observatie spunand ca in maxim o saptamana va putea fi externat si va duce o viata normala, urmand totusi sa ramana in atentia medicilor, avand in vedere faptul ca a suportat trei interventii pe cord deschis, fapt mai putin obisnuit, cea ce il face un caz special.

Colaborarea dintre echipele medicale de la clinica privata de cardiologie din Brasov si colegii din Franta dateaza din anul 2011, cei doi specialisti francezi asistand de atunci la zeci de operatii efectuate la clinica din Romania.

Medicul Olivier Bical este specialist in chirurgie cardiaca, avand o experienta de 40 de ani in spitale si institutii medicale de prestigiu din Franta. Dr. Ovidiu Nutu este unul dintre miile de medici romani care au ales sa profeseze in strainatate, alegand Franta, acolo unde a devenit doctor in stiinte medicale cu specializare in chirurgia cardiovasculara si toracica.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*