CNAS începe negocierile pentru noile contracte cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon

23 iunie 2018 | 0 comentarii |

13.000 de pacienți cu fibroză F1, F2, F3 și F4, cu insuficiență renală aflați în dializă sau transplantați vor beneficia de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C, în urma acestor negocieri.

 

CNAS a anunţat, printr-un comunicat de presă, că începe negocierile pentru încheierea de noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică  hepatita cronică virală C, pentru un număr total de 13.000 de pacienţi eligibili.

Noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C vizează 12.100 de pacienţi cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată), 750 de pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată,100 de pacienţi cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză și 50 de pacienţi cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză, menționează CNAS, în comunicatul amintit.

Dacă în etapa actuală de tratament fără interferon a hepatitei cronice virale C, care se încheie la 30 iunie, este disponibil un singur medicament (DCI) pentru fiecare grup de pacienţi, în etapa viitoare de tratament se urmăreşte să fie disponibile două sau trei DCI substituibile pentru fiecare grup de pacienţi, cu excepţia grupului pacienţilor cu fibroză F4 şi ciroză decompensată. Şi durata tratamentului va fi diferenţiată, în funcţie de categoria de pacient şi starea clinică prezentă a acestuia, de la 8 până la 24 săptămâni, urmând a fi stabilită de medicul curant”, se subliniază în comunicatul CNAS.

 

Razvan Vulcanescu

Conducerea Casei de Sănătate anunță, de asemenea, că deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor respective au la dispoziţie cinci zile lucrătoare să îşi exprime disponibilitatea pentru negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat.

Pentru viitoarea etapă contractuală avem din nou o majorare a numărului de pacienţi ce vor putea fi incluşi în tratament şi deja se observă că ne apropiem de momentul în care nu va mai trebui să ţinem cont de stadiul fibrozei în acordarea tratamentului. În condiţiile în care recent am revizuit mecanismele specifice contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, acestea devin un excelent instrument de eficientizare a resurselor bugetare limitate în beneficiul pacienţilor, urmărindu-se astfel reducerea incidenţei hepatitei C în Romania, în concordanţă cu obiectivele prevăzute în programul de guvernare, dar şi cu cele stabilite la nivelul UE şi OMS”, susține preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, citat în comunicatul amintit.

 


Categorii: Actual, C.A.S., Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*