Colegiul Medicilor Buzău organizează vineri, Adunare Generală Extraordinară

17 ianuarie 2024 | 0 comentarii |

Principalul subiect aflat pe ordinea de zi este problema subfinanțării medicinei primare și din ambulatoriul de specialitate și a valorilor punctelor per serviciu și per capita calculate de CNAS pentru aceste categorii de medici.

 

„Având în vedere situația actuală a medicilor de familie și a medicilor din ambulatoriul de specialitate, va informăm că vineri, 19.01.2024, la ora 12:00, v-a avea loc Adunarea Generală  Extraordinară a Colegiului Județean al Medicilor Buzău, la  Sala Mare a Consiliului Județean. Având în vedere importanța problemelor care vor fi discutate, vă așteptăm în număr cât mai mare”, este mesajul transmis de Biroul Executiv al CJM Buzău.

Potrivit președintelui CJM Buzău, dr. Dragoș Porumb, se vor analiza concluziile care vor concretiza în urma întâlnirii organizată joi, 18 ianuarie, de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CMR), cu reprezentanții Colegiului Medicilor din România (CMR) și ai altor organizații profesionale și patronale ale medicilor invitate la consultări/negocieri, referitoare la Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea HG nr. 521/2023, pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile de acordare a asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, precum și a Proiectului de Ordin pentru modificarea și completarea Normelor de aplicare a HG 521/2023, aprobate prin Ordinul MS/CNAS nr. 1857/2023.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare, după prezentarea acestor concluzii, se va stabili dacă medicii de familie și medicii din ambulatoriul de specialitate, membri ai Colegiului Județean al Medicilor Buzău sunt mulțumiți sau vor adopta o formă de protest”, a menționat președintele CJM Buzău, dr. Dragoș Porumb.

 


Adaugati un comentariu


 

*