Compania de Apa a ramas cu cisternele pline

13 septembrie 2016 | 0 comentarii |

In ciuda consumului crescut, generat de debutul anului scolar, compania a constatat ca nu au fost probleme de calitate si nu a avut cui sa distribuie apa din cisternele pe care le pregatise.

 

cisterne apa buzauAni in sir, buzoienii au avut, la robinet, de Paste, de Craciun, de Revelion sau la inceputul anului scolar, apa cu rugina si chiar uleioasa, asa ca era imposibil sa te speli in aceste perioade si mai ales sa speli rufe, ca sa nu mai punem la socoteala ca despre baut nici nu putea fi vorba. S-a dat vina, de fiecare data, pe consumul exagerat de apa in aceste perioade si pe instalatiile vechi si proaste care nu faceau fata unui debit mare/unitatea de timp. S-au facut investitii si s-a mai remediat situatia, dar a crescut semnificativ si pretul serviciilor de furnizare. Cu toate acetsea, locuitorii din anumite zone ale orasului au continuat sa reclame calitatea necorespunzatoare a apei. Reclamatiile populatiei, ca si scandalurile dinultima vreme dintre primarul Municipiului, Constantin Toma, si directorul Companiei de Apa Buzau, Ionel Tescaru, pe tema calitate/pret, a determinat conducerea furnizorului de apa sa ia masuri sporite de prevenire a unor noi acuzatii.

 Asa se face ca, pentru prima oara de cand furmizeaza apa in Buzau, Compania de Apa a pus la dispozitia locuitorilor municipiului, mijloace suplimentare de alimentare cu apa in perioada 9 – 12 septembrie, aferenta inceperii anului scolar.

 

cisterna apaDoua cisterne de cate 32.000 de tone au fost la dispozitia buzoienilor, care ar fi apelat la Dispeceratul Companiei, dar, se pare, au fost luate si masuri suplimentare si de asigurare a calitatii, pentru ca nimeni nu a mai reclamat existenta apei murdare la robinet. In acest context, cisternele au ramas incarcate, asteptand zadarnic sa fie solicitate de buzoieni.

Reamintim cititorilor ca, saptamana trecuta, furnizorul de apa a transmis, printr-un comunicat, ca a luat masuri suplimentare pentru a preveni eventualul disconfort creat de varfurile de consum favorizate de inceperea anului scolar, astfel ca „in perioada 9-12 septembrie, pentru zona strazilor Horticolei, Nimfelor, Luminii, Dorobanti si D. Gherea, Compania de Apa Buzau va asigura doua cisterne cu apa in regim de avizare sanitara totala, pentru a livra apa in regim gratuit populatiei”.

 

Cristea, Tescaru, Vasii(2)Este greu de spus daca asigurarea calitatii apei s-a datorat noilor investitii sau daca s-a manifestat o mai mare responsabilitate in acordarea serviciilor pentru care emit facturile, ori daca sintagma „frica pazeste pepenii” si-a dovedit inca odata valabilitatea, dar oricare ar fi fost motivul, efectul a fost benefic pentru buzoieni, cel putin in privinta calitatii apei.

Va aducem la cunostinta faptul ca, desi consumul de apa a fost ridicat fata de perioadele obisnuite de furnizare (peste 1.300 de metri cubi/ora consum instanteneu, fata de aproximativ 800 de metri cubi-ora, cat este media obisnuita), nu au fost inregistrate probleme cu privire la calitatea apei potabile in municipiul Buzau. Este inca un semn ca investitiile implementate de Compania de Apa se materializeaza in imbunatatirea serviciilor oferite si in furnizarea unei ape potabile de calitate”, transmite conducerea Companiei de Apa, printr-un comunicat de presa.

Reprezentantii companiei mai spun ca pana la finalizarea lucrarilor de investitii, facute cu bani europeni, vor pune la dispozitia buzoienilor, ori de cate ori va fi nevoie, toate instrumentele si resursele necesare pentru solutionarea oricaror probleme tehnice care pot aparea in activitatea de furnizare a apei potabile. Totodata, le multumeste consumatorilor buzoieni pentru intelegerea aratata si ii indeamna „sa nu aiba nicio retinere in a ne comunica sugestii care pot conduce la imbunatatirea serviciilor furnizate”.

 


Categorii: Actual, Comunitate

Adaugati un comentariu


 

*