Compania de Apa Buzau a finalizat cu succes etapa de investitii in valoare de 85 de milioane de euro, prin Programul Operational Sectorial „Mediu” 2007-2013

17 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

p-publicitate-„Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Buzau”, respectiv „Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa in județul Buzau” sunt cele doua proiecte implementate in perioada 2011-2016 de operatorul buzoian de distributie a apei. 

 

 

Inaugurare investitii Compania de Apa BuzauCompania de Apa S.A. Buzau a finalizat toate investitiile propuse a fi realizate in cadrul Programului Operational Sectorial „Mediu”. Cu aceasta ocazie, Compania de Apa organizeaza vineri, 18 noiembrie 2016, receptia obiectivelor de investitii realizate in judetul Buzau, din Fondul de Coeziune, prin POS „Mediu” 2007-2013. Evenimentul va avea loc la ora 12:00, la Sursa de apa „SUD” Buzau, situata pe Aleea Industriei, Statia de tratare „SUD” fiind una dintre cele mai recente realizari din cadrul programului investitional.

Valoarea totala a investitiilor realizate in perioada 2011-2016, prin implementarea a doua proiecte -„Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judeţul Buzau”, respectiv „Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa in judeţul Buzau” este de aproximativ 85 de milioane de euro, fara TVA, din care aproximativ 80% reprezinta contributia Uniunii Europene.

Prin implementarea programului au fost atinse obiectivele propuse si anume imbunatatirea infrastructurii de apa si apa uzata a judetului Buzau, in vederea indeplinirii obligatiilor referitoare la aquis-ul de mediu agreate intre Romania si Uniunea Europeana prin Tratatul de Aderare.

 

Inaugurare Compania de ApaProgramul de investitii, desfasurat in judetul Buzau, s-a concretizat in realizarea unor importante obiective de lucrari in special in aglomerarile urbane ale judetului, Buzau, Ramnicu Sarat, Nehoiu, Pogoanele si Patarlagele.

Sistemele de alimentare cu apa includ acum 4 statii noi de tratare a apei potabile, 6 statii modernizate de tratare a apei, 14 foraje noi si 2 reabilitate, aductiuni de apa extinse cu 4,5 km si reabilitate pe o lungime de peste 12 km, 2 rezervoare noi si 3 reabilitate, 6 statii noi de pompare a apei si 3 modernizate, retele de distributie a apei extinse cu peste 53 de km si reabilitate pe o lungime de 4 km.

Sistemele de apa uzata au fost modernizate si cuprind retele de canalizare extinse cu peste 108 km si reabilitate pe o lungime de 15 km, 44 de statii noi de pompare, o statie noua de epurare a apelor uzate si alte 4 statii de epurare modernizate, un tronson nou de colector de aproape 3,8 km si reabilitarea colectorul principal de canalizare, din municipiul Buzau.

 sursa 1

Tot in municipiul Buzau au fost construite 3 statii noi de tratare-filtrare a apei potabile la Sursa Sud, Sursa Est si Sursa Zahar. De investitii importante beneficiaza acum si o parte dintre locuitorii din zona rurala a judetului. La Spataru, in comuna Costesti, s-a construit o retea noua de alimentare cu apa (27 km), si o statie de pompare; in comuna Vernesti, a fost realizata retea de alimentare cu apa de 37 km, inclusiv in localitatile Niscov, Mierea, Carlomanesti, Candesti si Sasenii Vechi; tot la Vernesti a fost reabilitat frontul de captare si au fost construite o aductiune noua si o gospodarie de apa, iar in localitatea Sapoca a fost construita o Statie de tratare a apei.

In cadrul programului de investitii au fost achizitionate echipamente pentru intretinerea infrastructurii, 3 autocuratitoare, 2 basculante de namol si 3 autolaboratoare, unul pentru analiza apei, altul pentru inspectia video a canalizarii, iar al treilea pentru inspectia video a forajelor si detectia pierderilor de apa.

 

Neagu - Compania de ApaIn prezent, peste 40% din populatia judetului Buzau beneficiaza de o infrastructura de apa si apa uzata la standarde europene, in special in zona urbana a judetului. Compania de Apa Buzau a identificat nevoia de investitii pentru asigurarea conformarii cu Directivele U.E. si in localitatile cu o populatie cuprinsa intre 2.000 si 10.000 de locuitori si informeaza ca a parcurs, deja, mai multe etape premergatoare pentru atragerea unei noi finantari, in valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, pentru continuarea si extinderea investitiilor si in zona rurala a judetului.

Proiect cofinantat din Fondul de Coeziune. Manager Proiect: Cristina Nedelcu, Telefon: 0238/402 221, Fax: 0238/720 766, E-mail:piu.buzau@cabuzau.ro

CABz


Adaugati un comentariu


 

*