MedLife a imprumutat 56 de milioane de euro pentru achizitii si proiecte de dezvoltare

Liderul operatorilor de servicii private de pe piata romaneasca a anuntat ca va face achizitii de 25 de milioane de euro in urmatoarele 18 luni, extinzandu-si totodata reteau de hyperclinici si spitale.

 

medlife-baneasaAsa cum anunta la inceputul anului, dupa preluarea retelei de laboratooare medicale Diamed Center, compania MedLife se va concentra, in perioada urmatoare, pe efectuarea de noi achizitii, in scopul consolidarii pozitiei de lider pe piata serviciilor medicale private din Romania. Acestui capitol ii vor fi alocate, in urmatorul an si jumatate, 25 de milioane de euro. Compania a anuntat, zilele trecute, ca a contractat un credit sindicalizat cu Banca Comerciala Romana, ING Bank, Raiffeisen Bank si BRD-Groupe Societe Generale. Creditul este in valoare de 56 de milioane de euro, dintre care 20 de milioane de euro sunt destinate exclusiv proiectelor de achizitii planificate pentru perioada imediat urmatoare, in vederea extinderii accelerate a operatiunilor MedLife la nivel national. Celor 20 de milioane de euro li se vor adauga alte 5 milioane de euro din fonduri proprii, planul de achizitii fiind unul amplu, care vizeaza toate companiile medicale din sectorul privat dar si din afara tarii. „In acest moment ne aflam in competitie pentru toate companiile medicale din sectorul privat romanesc si nu numai, iar cu unele dintre acestea suntem deja in discutii avansate. Nu excludem nici posibilitatea unor noi finantari sau aliante pentru achizitii de anvergura, aceste directii fiind parte a strategiei de business prin care vizam sa ne consolidam pozitia de lider si sa ne distantam semnificativ de locurile doi si trei de pe piata”, a declarat in acest sens presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, Mihai Marcu.

 

bolnavMedLifeCealalta suma rezultata din imprumut va fi folosita pentru retehnologizarea clinicilor deja existente si pentru extinderea retelei de unitati medicale. Astfel, se are in vedere extinderea retelei de hyperclinici cu doua noi unitati, precum si a retelei de spitale cu o unitate de mari dimensiuni. Atat cele doua hyperclinici, cat si spitalul vor fi construite in orase mari, cu o populatie de peste 200.000 de locuitori.

In ceea ce priveste retehnologizarea, compania are in derulare achizitionarea a doua noi echipamente de RMN, un computer tomograf de 128 slice-uri si a cel putin 15 ecografe mono si pluridisciplinare de ultima generatie, valoarea totala a investitiei depasind 5 milioane de euro. Astfel de investitii constituie o preocupare constanta a companiei astfel ca, la momentul actual, MedLife este probabil cel mai important operator din Romania si pe segmentul de imagistica medicala.

 

Mihai Marcu

Mihai Marcu

In cursul lunii ianuarie, Mihai Marcu anunta ca anul acesta va fi un an de varf pentru companie in ceea ce priveste tranzactiile, iar bugetul alocat achizitiilor va fi considerabil majorat. „Daca in ultimul an am finalizat sase tranzactii locale cu investitii de peste cinci milioane de euro, anul acesta valoarea bugetului alocat doar achizitiilor se va mari semnificativ, avand ca strategie consolidarea pozitiei de leader la nivel national, diversificarea portofoliului de servicii si optimizarea activitatii pe segmentele de business existente. Pot spune ca 2016 va reprezenta un nou an de varf pentru MedLife in materie de achizitii”, declara la acel moment presedintele Consiliului de Administratie. Acesta afirmatii au fost confirmate odata cu anuntul referitor la cele 25 de milioane de euro ce vor fi alocate pentru achizitii.

De altfel, prima tranzactie de pe piata romaneasca  a unui operator privat in domeniul serviciilor medicale a fost efectuata tot de MedLife, care in 2010 a achizitionat 80 la suta din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de trei milioane de euro, fiind cea mai importanta operatiune de cumparare a unui furnizor medical local din Romania, derulata de un alt operator local de profil, fiind urmata la scurt timp de alte doua tranzactii importante, constand in achizitia Grupului Genesys Arad si a Maternitatii Eva din Brasov. Din 2010 si pana in prezent, MedLife a derulat 9 tranzactii de preluare a unui operator local, sase dintre acestea fiind anuntate in ultimele 12 luni.

 


Adaugati un comentariu


 

*