Medicii buzoieni isi aleg noua conducere a Organizatiei Profesionale

4 martie 2016 | 0 comentarii |

Duminica si luni, cei aproximativ 600 de membri ai Colegiului Judetean al Medicilor Buzau sunt asteptati la urne, pentru a alege cine sa le reprezinte interesle in urmatorii patru ani.

 

Alegeri CMR 2012Mai sunt doar doua zile pana cand medicii buzoieni ar trebui sa se prezinte din nou la urne, pentru a-si desemna reprezentantii in „Puterea profesionala”, cum este supranumit Colegiul Medicilor, organizatie care are in atributii atat reprezentarea intereselor medicilor in relatiile cu autoritatile, cat si sanctionarea lor atunci cand este incalcata deontologia profesionala.

Pentru Colegiul Judetean al Medicilor Buzau, 24 de medici din majoritatea specialitatilor s-au inscris in cursa pentru ocuparea unuia dintre cele 13 locuri eligibile de membri cu drepturi depline si 5 supleanti, in Consiliul Judetetean. Multi dintre ei au fost si pe lista de la alegerile din decembrie 2015, dar exista si nume noi fata de lista precedenta. Pentru ca legislatia din momentul respectiv nu permitea candidatura medicilor care mai facusera parte din conducerea Colegiului cel putin doua mandate consecutiv, Comisia Electorala Centrala a invalidat alegerile in aproape toate Colegiile teritoriale, asa ca acestea vor fi reluate, in zilele de duminica si luni, 6 si 7 martie.

Legislatia a fost apoi schimbata, asa ca acum pot participa toti cei care doresc sa-si asume responsabilitatea reprezentarii medicilor in relatiile cu autoritatile, cu pacientii sau intre ei, indiferent daca acestia au mai facut parte sau nu din conducerea organizatiei profesionale.

 

alegeri- Doina PanaPotrivit listei publicata de Comisia Electorala Locala, intre cei care doresc sa gestioneze in urmatorii patru ani soarta Colegiului Medicilor din Buzau se afla actualul presedinte Ion Japie, care la alegerile din decembrie s-a aflat in topul preferintelor, dar si alti medici care au mai facut parte din structurile de conducere ale Colegiului in mandatul care se incheie acum sau in alte mandate, din aproape toate specialitatile (ponederea este detinuta de medicina de familie, specialitate din care fac parte nu mai putin de noua candidati). Exista insa si multe nume noi, de medici tineri, asa ca s-ar putea crea un echilibru intre experienta „veteranilor” si entuziasmul „lupilor tineri” care ar putea aduce cu ei o noua mentalitate, in cazul in care colegii lor se mobilizeaza si se prezinta in fata urnelor pentru a le acorda votul.

Potrivit regulamentului electoral, daca in cele doua zile alocate Turului I de alegeri, din 6 si 7 martie, nu se va intruni cvorumul necesar validarii alegerilor, peste o saptamana (13-14 martie 2016) se va organiza Turul II, in urma caruia nu mai conteaza numarul de votanti.

Acelasi regulament prevede ca pentru a beneficia de dreptul de vot, membrii CMJ trebuie sa aiba cotizatia achitata pana in luna predenta alegerilor, iar cei care nu si-au achitat aceasta obligatie o pot face chiar si in ziua prezentarii la urne.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*