Gigantul farma Sanofi transfera productia a 30 de medicamente in Romania

Grupul francez producator de medicamente detine in Romania fabrica Zentiva, fosta Sicomed, careia anul trecut, i-a mai fost transferata productia altor 22 de medicamente.

 

ZentivaIncepand din acest an, numarul medicamentelor produse sau ambalate la fabrica Zentiva din Romania va cresta cu 30 de unitati, dupa ce producatorul francez Sanofi a anuntat ca intentioneaza transferul productiei acestor medicamente in Romania. Cele 30 de tipuri de medicamente se afla in acest moment in diferite stadii de transfer, fabrica din Romania urmand sa asigure productia completa in cazul unor dintre ele, iar in cazul altora, doar procesul de ambalare. Aceste medicamente se vor alatura celorlalte 22 transferate in cursul anului trecut, de compania franceza, fostei fabrici Sicomed, dintre care 15 sunt produse complet in Romania, iar in cazul celorlalte 7 se asigura doar procezul de ambalare. Datele sunt incluse intr-un raport al companiei franceze, in care se specifica faptul ca in planurile pe acest an se numara diversificarea prezentei fabricii Zentiva pe diferite piete, fapt pentru care aici  urmeaza a fi efectuat transferul productiei celor 30 de medicamente.

 

laborator In prezent, Zentiva Romania, in cadrul careia grupul farmaceutic francez Sanofi detine 81,6 la suta din actiuni, produce 107 tipuri de medicamente de uz uman si 5 tipuri de suplimente alimentare, 77 la suta din productie mergand pe piata interna, iar restul de 23 la suta, pe pietele externe.

Potrivit aceluiasi raport, anul acesta compania are un buget de investitii de 1,63 de milioane de euro, in timp ce anul trecut, 2,9 milioane de euro au fost investite in echipamente noi de productie si in modernizarea celor deja existente, fiind obtinut si brevetul pentru fabricarea de peleti pentru produse medicale investigationale. Profitul fabricii a crescut anul trecut cu 25 la suta  fata de 2012, la 40,3 milioane de lei, iar cifra de afaceri a urcat cu 20 la suta, la 291 de milioane de lei.

Chiar astazi, compania a anuntat precalificarea Vaccinului Pediatric Pentavalent „Chan5” produs in India, pentru achizitionare de catre agentiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in special UNICEF, astfel incat mai multi copii din intreaga lume sa aiba acces la vaccinurile combinate, astfel incat sa poata creste imunitatea in peste 50 de tari slab dezvoltate sau in curs de dezvoltare.

 

cercetare-laboratorStructura vanzarilor produselor fabricii din Romania a fost constituita anul trecut din 80 la suta  medicamente cu prescriptie si 20 la suta din medicamente eliberate fara reteta.

In anul 2013, numarul angajatilor Zentiva Romania a scazut cu 67, comparativ cu 2012, ajungand la 493.

Grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis detine direct si indirect 81,6 la suta din actiunile Zentiva, iar in Romania este prezent cu Sanofi-Aventis Romania si Zentiva, doua entitati distincte.

In 2013, compania a exportat 25 de produse (133 de forme farmaceutice) in Franta, Germania, Marea Britanie, Italia, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Slovacia si Ungaria.

Anul trecut, potrivit datelor Companiei de cercetare CEGEDIM, Sanofi Romania a ocupat locul doi pe piata farmaceutica locala, cu o cota de piata de 7 la suta si vanzari de 827,5 milioane de lei, fiind devansata doar de compania Roche.

 


Adaugati un comentariu


 

*