Zentiva România anunță o producție de 100 de milioane de unități pentru acest an

17 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Luna trecută, compania farmaceutică a ajuns deja la valoarea de producție înregistrată pe parcursul anului 2017.

 

Compania farmaceutică Zentiva România a anunțat că a atins o valoare a producției de 99 de milioane de unități, realizată de la începutul acestui an, anunțând că exista toate premisele ca, până la finele acestei săptămâni, valoarea producției totale pe 2018 să ajungă la 100 de milioane de unități.

Valoarea producției din acest an a depășit-o deja pe cea înregistrată în 2017, luna trecută fiind atins pragul înregistrat la finele anului precedent.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat, de către Simona Cocoș, directorul general al Zentiva România, care a declarat că „în luna noiembrie am atins producția de 90 de milioane de unități comerciale de la începutul anului – echivalentul producției din întreg anul 2017 –  iar acum, suntem bucuroși să anunțăm că am atins producția record, de 99 de milioane. În zilele următoare estimăm că vom atinge cifra de 100 de milioane de unități comerciale produse. Această performanță se datorează echipei Zentiva,  tuturor angajaților noștri, cărora doresc să le mulțumesc pentru implicare și responsabilitate”.

 

Aceasta a reamintit și faptul că anul 2018 a fost un an important pentru companie, fiind anul în care Zentiva s-a separat de Sanofi și a devenit astfel o companie independentă, deși se află totuși în proprietatea fondului de investiții Adevent International, care îi asigură susținerea pe piață. Procesul de separare de Sanofi a fost finalizat la finele lunii septembrie, pachetul majoritar de acțiuni al companiei Zentiva fiind vândut către Advent International, contra sumei de 1,9 milioane de euro.

Producția Zentiva România se axează pe medicamente generice, despre care Simona Cocoș spune că joacă un rol important atât pe piața internă, cât și pe cea europeană. „Fără generice, progresul în domeniul științei farmaceutice nu ar fi posibil. Companiile generice nu produc medicamente inovatoare, dar, datorită economiilor financiare pe care le implică, le permit guvernelor să aibă grijă de sănătatea cetățenilor lor. Credem că, fără generice, sistemele de sănătate nu ar putea fi durabile și sustenabile”, a mai precizat aceasta.

 

În industria locală, producătorul de medicamente Zentiva România (fostă Sicomed) are o tradiție de peste 56 de ani, iar în perioada anilor 2000 – 2002, compania s-a reinventat, odată cu reconstruirea aproape de la zero a fabricii de medicamente de la București, care a fost dotată cu echipamente și tehnologii de ultimă generație.

Fabrica Zentiva este și în prezent o unitate modernă de producție, în care lucrează peste 450 de angajați, iar investițiile au continuat și după 2002. Astfel, între 2010 și 2017, compania a investit 20 de milioane de euro în tehnologie, cercetare și resurse umane. Fabrica are o suprafaţă de 75.000 de metri pătraţi, iar portofoliul de medicamente include 130 de produse. Circa 60% din producţia totală merge la export în 25 de ţări, majoritatea din Europa, având astfel acces la o populație țintă de peste un miliard de oameni. Cele mai importante proiecte în care s-a investit în această perioadă sunt secția de peleți (pentru produse precum omeprazol, tamsulosin), laboratorul de control al produselor betalactamice fabricate în afara Uniunii Europene și transferul a 70 de produse pentru producția locală.

Zentiva ocupă locul 4 în Europa de Est, având o poziție de lider în Cehia, Slovacia și România, în vreme ce în Europa de Vest ocupă locul 6.

 


Adaugati un comentariu


 

*