Pfizer Romania are un nou manager

2 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

Mirela Iordan si-a inceput mandatul odata cu luna noiembrie, fiind prima femeie din Romania desemnata sa conduca operatiunile companiei pe plan local.

 

Mirela Iordan

Mirela Iordan

Compania Pfizer a anuntat ca, incepand cu data de 1 noiembrie, divizia din Romania are un nou manager, in persoana Mirelei Iordan, care preia mandatul fostului director Nolan Townsend, numit intre timp presedinte al Diviziei Boli Rare pentru regiunea pietelor dezvoltate.

Numirea noului manager in fruntea Pfizer Romania reprezinta si o premiera, Mirela Iordan fiind prima romanca desemnata sa conduca operatiunile companiei pe plan local. Aceasta a fost trensferata din functia de director de resurse umane pentru Romania, Cehia si Slovacia, calitate in care a coordonat profesionisti din cadrul a cinci organizatii ale companiei, printre care si cea de la unitatea de productie de la Cluj.

In noua sa calitate, Mirela Iordan se va concentra in continuare pe asigurarea accesului pacientilor din Romania la cele mai noi si eficiente tratamente, precum si pe colaborarea cu autoritatile, furnizorii de servicii medicale si beneficiarii, in vederea dezvoltarii sistemului romanesc de sanatate, acestea fiind principalele obiective ale companiei.

 

medicamenteNoul manager are o experienta de peste 20 de ani in industria farmaceutica. Inainte de a lucra in cadrul companiei Pfizer a ocupat functia de director de marketing si vanzari in cadrul GSK Romania, calitate in care a avut responsabilitatea implementarii unor strategii de marketing pentru toate ariile de activitate ale companiei. Este absolventa a Facultatii de Medicina din Constanta, detinand si un masterat in leadership obtinut la INSEAD Fontainebleau,  precum si diploma de Master of Business Administration, la Tiffin University Ohio.

In prima aparitie publica in calitate de manager al diviziei din Romania a companiei,  Mirela Iordan a declarat ca „provenind dintr-un domeniu ce pune oamenii in centrul oricarei actiuni, imi doresc sa aplic aceleasi principii si in noua mea pozitie. De aceea, obiectivul meu principal este sa ma asigur ca Pfizer Romania isi va continua si chiar intensifica suportul pentru cresterea accesului romanilor la tratamente inovatoare, salvatoare de vieti. In acelasi timp, sunt pregatita sa lucrez indeaproape atat cu autoritatile, cat si cu asociatiile de pacienti, fiind convinsa ca numai printr-un parteneriat solid intre toti actorii sistemului de sanatate putem sa le oferim romanilor ingrijirea medicala de care au nevoie si pe care o merita”.

 

PfizerPfizer Romania a intrat pe piata locala in 1993, iar un an mai tarziu, a inceput o campanie de promovare a medicamentelor sale inovatoare in intreaga tara, ceea ce a dus la o dezvoltare rapida a activitatii. Incepand cu anul 2003, compania si-a consolidat prezenta pe piata farmaceutica locala printr-o activitate puternica in arii terapeutice noi, precum oftalmologia sau oncologia.

Din 2004, Pfizer HCP Corporation, reprezentanta pentru Romania, a devenit Pfizer Romania SRL, societate comerciala inregistrata local si autorizata sa promoveze medicamente. In 2009, Pfizer a fuzionat cu Wyeth, iar  in Romania, fuziunea s-a tradus printr-o prezenta activa pe piata produselor biologice si a vaccinurilor. In anul 2011, compania a achizitionat Ferrosan si de atunci activitatea de productie locala s-a concentrat pe ambalarea suplimentelor alimentare. Unitatea de productie de la Cluj face parte din angajamentul Pfizer pe termen lung de a-si consolida si extinde operatiunile in Romania. Produsele  ambalate la Ferrosan sunt destinate exportului in tari din Europa, Asia, America, Orientul Mijlociu. Aceasta unitate de ambalare reprezinta doar o parte din investitia pe care Pfizer o are in Romania, care include operatiuni comerciale de cercetare si dezvoltare.

In 2012, compania a facut un nou pas in consolidarea prezentei sale pe piata romaneasca, prin obtinerea autorizatiei de distributie de medicamente.

 


Adaugati un comentariu


 

*