Dana Constantinescu, primul manager român al GSK România

Obiectivul principal al noului manager este creșterea accesului pacienților români la medicamentele și vaccinurile inovatoare produse de compania farmaceutică.

 

Luna aprilie a dus o schimbare importantă în echipa managerială a diviziei din România a companiei farmaceutice GlaxoSmithKline (GSK), schimbare ce constituie totodată o premieră pentru GSK România. Astfel, odată cu începutul acestei luni, la conducerea diviziei din România a fost numit primul director general român, în persoana Danei Constantinescu, cu o experiență de 20 de ani în cadrul companiei. Aceasta și-a început mandatul pe 1 aprilie, preluând funcția de manager de la Andre Vivan da Silva, care a fost promovat anul acesta vicepreședinte și cluster area director pentru GSK Europa de Sud Est.

Pâna la acest moment, Dana Constantinescu a deținut funcția de corporate affairs, communication and vaccines director, devenind astfel primul manager român al diviziei de produse farmaceutice pe care GSK o deține în România.

După cum se arată într-un comunicat la companiei, principalul obiectiv al noului director al GSK România este creşterea accesului pacienților din țară la medicamentele și vaccinurile inovatoare ale companiei, având și scopul de a continua dezvoltarea business-ului responsabil din punct de vedere etic şi social și de a alinia strategia locală cu cea a grupului GSK.

 

În ultimul an, Dana Constantinescu a coordonat activitățile de Corporate Affairs, Market Access, Public Health și PR & Comunicare, precum şi echipa de vaccinuri. Totodată, a fost responsabilă de elaborarea strategiei pentru îmbunătățirea accesului pacienților la medicamentele GSK, precum și de coordonarea și implementarea strategiei privind relaționarea cu partenerii externi la nivelul autorităților și a asociațiilor profesionale din care compania farmaceutică face parte.

În comunicatul companiei se mai precizează că numirea sa în funcția de manager al GSK România vine contextul strategiei de promovare şi dezvoltare a oamenilor din organizație, prin susținerea şi implementarea unei culturi axate pe performanţă. „Unul dintre principalele obiective ale GSK este de a dezvolta și recunoaște talentele locale prin promovarea în roluri de top management a oamenilor crescuți intern în cadrul companiei, aceștia fiind încurajați să înțeleagă toate aspectele specifice business-ului GSK”, se precizează în document.

Până în prezent, 32 de români din GSK România au fost avansați în funcții regionale sau la nivel de grup în cadrul GSK Global, compania punând accentul pe dezvoltarea personală, bazată pe atingerea celor mai înalte standarde etice şi de performanţă.

 

Dana Constantinescu a absolvit cursurile UMF Carol Davila, având atât experiență în domeniul medical, după ce a profesat o vreme ca medic, cât și în industria farmaceutică. În anul 1999 s-a alăturat echipei GSK ca reprezentant medical, fiind apoi numită Medical Advisor, cu responsabilități pentru branduri cheie. Apoi, de-a lungul carierei în cadrul GSK, a ocupat funcția de Medical Affairs Manager, Medical & Regulatory Director, Business Unit Director pentru divizia Specialty Care (francizele de Respirator, Urologie, Oncologie și HIV), Therapy Area Lead Respiratory şi Corporate Affairs, Communication and Vaccines Director, începând din februarie 2017.

Cu ocazia preluării noii funcții, aceasta a declarat că este onorată și preiau noul rol cu emoție și entuziasm. Este o provocare căreia sunt pregătită să îi fac față și care îmi va permite să contribui în continuare la îndeplinirea misiunii GSK de a ajuta oamenii să realizeze mai multe, să se simtă mai bine și să trăiască mai mult. Împreună cu echipa din România, voi continua să îmi dedic experiența și cunoștiințele pentru a asigura sustenabilitatea business-ului și a ne menține în topul celor mai inovatoare, performante și transparente companii farmaceutice din România”.


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*