Targul de Cariere in Alb aduce noi medici in Spitalul Judetean Buzau

2 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

La concurenta cu angajatorii straini, managerul Claudiu Damian a convins cativa medici ca pot opta pentru Buzau. In perioada urmatoare, unitatea medicala scoate la concurs 10 posturi pentru personal administrativ, iar pana la sfarsitul anului va organiza o noua runda de angajari pentru personal medical.  

 

Claudiu Damian - medici tineri

Claudiu Damian – medici tineri

Targurile de Cariere in Alb, organizate pentru ca medicii si alte categorii de personal medical sa aiba ocazia de a alege intre ofertele unor angajatori din Europa si din tara, s-a dovedit o oportunitate foarte buna si pentru Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau.

Participand la Targul de job-uri medicale Careers in White din Bucuresti, managerul celei mai mari unitati medicale buzoiene a reusit sa convinga cativa medici tineri, sa ramana in tara si sa opteze pentru Buzau.

Nu a fost usor, pentru ca un spital judetean din Romania nu poate oferi, oricat s-ar da peste cap, salarii si conditii similare cu un spital din Occident. Am mizat insa pe sinceritate si am incercat sa stau de vorba, personal, cu cat mai multi medici tineri care au venit la Targ, fie pentru a vedea ofertele, fie pentru a cauta, tintit, un loc de munca convenabil. Si nu a fost un efort zadarnic, multi dintre ei apreciind faptul ca spitalul nostru ofera conditii mult mai bune decat alte spitale similare din tara, dar si faptul ca insusi managerul a venit sa sustina oferta, in conditiile in care zeci de recrutori din Europa s-au intrecut in oferte”, a precizat pentru SanatateaBuzoiana.ro, managerul SJU Buzau, Claudiu Damian.

 

White Careers

White Careers

Se pare ca multi dintre medicii tineri au inceput sa-si reevalueze prioritatile si nu mai au aceeasi disponibilitate de a pleca sa lucreze in strainatate. Tot mai multi isi doresc sa merga in statele cu medicina avansata doar pentru stagii de specializare si supraspecializare, pentru a se intoarce apoi in tara si sa puna in paractica ceea ce invata acolo. Faptul ca autoritatile din Romania au inceput sa dea mai multa importanta acestei profesii si sa acorde medicilor mai mult respect, ca si implicarea unora dintre autoritatile locale in realizarea de investitii care sa ofere medicilor conditii de lucru din ce in ce mai bune ii determina sa doreasca sa ramana „acasa”.

Povestile de succes ale medicilor plecati in strainatate au inceput si ele, sa capete o alta conotatie si sa fie mai putin atractive, in contextul in care apar, tot mai frecvent, si descrieri mai putin optimiste ale felului in care sunt primiti, tratati si respectati medicii nostri in tarile in care credea ca nu curge decat „lapte si miere”. Asa ca multi dintre ei au inceput sa puna in balanta avantajele si dezavantajele si, se pare, balanta a inceput sa se incline, cel putin in unele cazuri, spre unitatile sanitare romanesti care le ofera posibilitatea sa aiba un trai decent, sa lucreze in conditii bune si mai ales sa avanseze in profesie.

 

SJU Buzau - Cariere in Alb

SJU Buzau – Cariere in Alb

Prezenta echipei manageriale a SJU Buzau a avut un impact pozitiv asupra medicilor care s-au aflat la Targul de job-uri pentru a evalua oportunitatile. Multi dintre ei s-au intrebat cum este posibil, in contextul in care toate spitalele din Romania se plang de lipsa de personal, sa fie prezente cu oferte, doar doua spitale judetene (Buzau si Calarasi) si doar un singur manager sa se implice, personal, in atragerea tinerilor medici.

Despre felul cum i-a convins pe tinerii medici, ne spune tot managerul Claudiu Damian: „Am discutat cu peste 30 de medici. A fost un adevarat maraton. Le-am spus, bineinteles, ca in spitalul nostru li se ofera o prima de instalare echivalenta unui salariu si cate 1.000 de lei in plus la salariu, lunar, din partea Consiliului Judetean. Desi nu sunt de neglijat, cele doua aspecte nu i-au impresionat prea mult pe medicii cu care am discutat. S-au dovedit atrasi insa de faptul ca le-am explicat ca in spitalul nostru s-au realizat investitii in infrastructura si aparatura moderna mult mai mari decat in alte unitati medicale similare, ca in urmatorul an vom avea si un Bloc Operator nou, cu 7 Sali de operatie, aparatura si circuite care respecta standardele europene, ca avem si un proiect de xtindere a Unitatii de Primiri Urgente si mai ales ca li se ofera oportunitatea unei avansari in cariera mult mai rapida decat intr-o clinica universitara sau intr-un spital din strainatate. In plus, i-am invitat la Buzau, pentru a se convinge cu ochii lor, ca nu le vand povesti si ca vor avea ocazia sa lucreze cu colegi cu experienta care abia asteapta sa-i invete ce stiu”.

 

Discutii manager - medic tanar

Discutii manager – medic tanar

In urma participarii la Targul de job-uri, conducerea SJU Buzau spera sa se confirme angajarea a cel putin cinci-sase medici, in specialitatile in care exista cea mai mare nevoie la ora actuala de specialisti. „Am oferit sansa sa vina la Buzau tuturor celor cu care am discutat, din toate specialitatile. Oricat de multi vor confirma, toti vor fi bineveniti. Am insistat insa pe specialitatile in care avem dificultati, respectiv, pe medicina de urgenta, pe gastroenterologie, pe urologie si oncologie sper ca nu a fost in zadar, pentru ca am primit promisiunea unor medici din aceste specialitati ca vor veni. Majoritatea sunt rezidenti in ultimul an, asa ca pot incepe sa lucreze imediat, daca se vor prezenta la post. In plus, pe langa facilitatile care li se ofera acum, spram ca prin intrarea in vigoare a legii care permite administratiei publice locale sa contribuie la stimularea medicilor speram sa gasim o posibilitate de a oferi noi stimulente celor care isi vor dovedi competenta si disponibilitatea de a oferi pacientilor buzoieni servicii medicale de calitate si de mare complexitate, astfel incat medicii sa fie ajutati sa faca eforturi profesionale,iar pacientii sa nu mai fie nevoiti sa apeleze la profesionisti din clinici universitare. Eu cred in capacitatea si competenta tinerei generatii, pentru ca daca nu ar fi buni, nu s-ar bate atatea clinici straine sa-i atraga, si mai cred ca suntem datori sa oferim tinerilor oportunitatea de a creste profesional, in ritmul in care fiecare este capabil, nu sa-i obligam sa astepte pana le trece entuziasmul”, mai spune managerul Claudiu Damian. Managerul spitalului buzoian mai spera ca cei care vor veni sa lucreze in echipa medicilor din SJU vor putea, ulterior, sa-si convinga si alti colegi sa-i urmeze, dupa ce vor vedea ca aici sunt respectati si ajutati.

 

Cariere in Alb - Bucuresti

Cariere in Alb – Bucuresti

De altfel, Spitalul Judetean de Urgenta Buzau a scos la concurs, pentru luna noiembrie, zece posturi vacante pentru angajarea de personal administrativ, iar pana la sfarsitul anului va organiza inca o runda de angajari de personal medical, in special asistenti medicali si personal medical auxiliar.

Potrivit anuntului deja postat pe site-ul unitatii medicale, pe 17 noiembrie are loc concursul pentru ocuparea a trei posturi de referent de specialitate grad I, referent de specialitate debutant (ambele la Serviciul RUNOS), si un post de magaziner la Serviciul Aprovizionare-Transport.

Pe 21 noiembrie are loc concursul pentru doua posturi de analist (programator) debutant, unul la Oficiul de calcul si altul la UPU-SMURD.

Pe 22 noiembrie, cinci posturi vor putea fi ocupate de cei care vor participa la concurs, respectiv, doua posturi de statistician medical debutant la Serviciul Statistica Medicala, unul de statistician medical debutant la Sectia ATI, unul de referent de specialitate debutant la Biroul Achizitii si un post de sef Serviciu Aprovizionare.

Candidatii care se vor inscrie la concurs trebuie sa achite o taxa de 100 de lei (pentru postul de sef Serviciu Aprovizionare), respectiv, 50 de lei pentru celelate posturi si, dupa selectia dosarelor, vor avea de trecut o proba scrisa si una de interviu, in cadrul carora trebuie sa-si dovedeasca competenta.

In perioada urmatoare, Spitalul Judetean de Urgenta Buzau va scoate la concurs posturi de asistenti medicali, infirmiere si ingrijitoare.

 


Adaugati un comentariu


 

*