Compania farmaceutică Mylan anunță introducerea de noi molecule pe piața românească

Acestea vor fi destinate cu precădere pacienților cu HIV/SIDA și vor fi disponibile în prima jumătate a anului.

 

Prezentă pe piața din România din anul 2015, în urma preluării portofoliului companiei Abbott EPD, compania farmaceutică Mylan a anunțat că anul acesta va introduce, pentru pacienții români, noi moloecule, destinate tratării HIV/SIDA, după ce o altă combinaţie, Tenofovir disoproxil, a fost lansată deja pe piaţa locală, în cursul anului trecut.

Adrian Grecu, country manager Mylan România a declarat că, în prima parte a acestui an, compania va oferi pacienţilor şi specialiştilor trei molecule generice pentru tratamentul HIV în România, care vor aduce economii la bugetul naţional de sănătate, într-o piaţă evaluată la 75 milioane de euro, iar alte molecule pentru tratamentul acelorași pacienți vor fi introduse pe parcursul acestui an.

„Încă din anul 2007, Mylan oferă acces la terapii antiretrovirale de calitate în peste 100 de ţări. Astăzi, peste 40 la sută din toţi pacienţii din lume care urmează un tratament pentru HIV/SIDA folosesc şi depind de un produs antiretroviral al companiei Mylan. Pe piaţa românească se depun încă multe eforturi pentru a ţine sub control afecţiunea HIV/SIDA şi suntem mândri să lansăm produse ca Darunavir şi Emtricitabină/Tenofovir, precum şi alte molecule generice, pentru a îmbunătăţi accesul pacienţilor la tratament şi a realiza economii importante la bugetul sistemului de sănătate”, a mai declarat acesta.

 

Potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), referitoare la introducerea medicamentului generic Darunavir în licitaţiile din spitale, dacă cel puţin un produs generic ar fi introdus în 2018, atunci s-ar crea economii la bugetul naţional de sănătate de cel puţin 24,2 milioane de lei.

Cheltuielile pentru tratamentul HIV în Programul Naţional de Prevenire şi Control al HIV/SIDA au urcat, anul trecut, la 286,7 milioane de lei, în timp ce valoarea întregii pieţe de medicamente pentru tratamentul HIV a fost de 342,4 milioane de lei, conform datelor Cegedim, de la finalul lunii decembrie a anului trecut.

 

Compania farmaceutică Mylan este lider în furnizarea accesului la antiretrovirale de calitate, fiabile şi accesibile în mai mult de 100 de ţări din întreaga lume.

Compania oferă un portofoliu de peste 7.500 de produse în întreaga lume, inclusiv terapii antiretrovirale de care depind mai mult de 40% din persoanele tratate pentru HIV/SIDA la nivel global. Portofoliul de produse este disponibil în mai mult de 165 de ţări şi teritorii, printre care și România.

Am crescut în ritm cu piaţa de medicamente. Pentru acest an obiectivul este să avem afaceri mai mari cu 10%, ne bazăm pe produsele noi pe care le vom aduce pe piaţa locală. Aşteptăm licitaţiile pentru medicamente antiretro­virale, dar şi pentru hepatita B” a mai declarat Adrian Grecu.

În prezent, Mylan România are 130 de angajați și a fina­lizat anul trecut cu afaceri mai mari cu 12,5% faţă de anul anterior, iar pentru acest an a bugetat afaceri mai mari.

 


Adaugati un comentariu


 

*