Concurenta mare pe posturile de femeie de serviciu la Spitalul Judetean Buzau

16 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Concursul de infirmiere, ingrijitoare si spalatorese s-a dovedit la fel de „greu” ca si cel de asistente,  astfel ca pentru unele dintre acestea nu s-a calificat nimeni pentru interviul care se va sustine pe data de 20 octombrie.

 

hol UPUConcursurile organizate la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau continua, in forta. Ieri, asa cum v-a informat SanatateaBuzoiana.ro, au avut loc examenul scris pentru ocuparea posturilor de infirmiere, ingrijitoare si spalatorese, dar si cele pentru ocuparea a cinci posturi in cadrul aparatului tehnic de specialitate al unitatii medicale.

Pentru concursurile organizate in vederea ocuparii celor 25 de posturi de infirmiere, ingrijitoare si spalatorese au fost admisi nu mai putin de 75 de concurenti, dar la proba scrisa tip grila au fost prezenti doar 48 dintre cei care pareau ca ravnesc la un astfel de post, in cea mai mare unitate sanitara cu paturi din judet. Cea mai mare concurenta s-a dovedit a ramane insa la posturile de ingrijitoare (femeie de serviciu), unde au fost chiar si de 9 candidate pe un loc.

Unele posturi au ramas fara candidati la urmatoarea etapa a concursului, fie pentru ca unii concurenti nu au obtinut punctaj de promovare, fie ca niciunul dintre cei care optasera initial pentru un post nu s-au mai prezentat la examen.

 

* „Dezastru la concursul de asistenti medicali pentru spitalul Judetean”

 

bolnavi 1Notele obtinute la examenele pentru ocuparea unui post de infirmiera, ingrijitoare sau spalatoreasa au fost la fel de mici ca si in cazul candidatilor la posturile de asistent medical.

La categoria „infirmiere”, singura candidata inscrisa pentru postul de la Ortopedie a obtinut punctaj sub minimul admisibil, la Urologie a fost un singur candidat pe postul vacant existent si a fost admis pentru a participa la proba urmatoare, iar la Neurologie, ambele candidate inscrise la concurs pentru cele doua posturi disponibile au fost admise pentru interviu. Pentru cele doua posturi de infirmiera de la sectia ATI a candidat o singura persoana si a obtinut punctaj de promovare, iar la cate un post de la Blocul Operator si de la Compartimentul DV a fost cate un singur candidat care a si promovat. Majoritatea punctajelor de promovare obtinute de asiprantele la un post de infirmiera au fost minime (50 – echivalentul notei 5), doar trei ajungand sau depasind foarte putin nota 6,00.

La categoria „infirmiere debutante” concurenta a fost mai mare, dar si aici, in cazul unicului post vacant pentru sectia Nefrologie, singura candidata admisa in urma selectiei dosarelor nu s-a mai prezentat.  La Statia Dializa au fost 2 posturi vacante si 5 concurenti, pentru etapa interviului calificandu-se 3. La Chirurgie s-au „batut” 4 candidate pe un post, iar 2 au promovat in urmatoarea etapa, la Boli Infectioase, pe 2 posturi au fost 3 candidati si 2 s-au calificat pentru interviu, iar la Chirurgie Plastica, singurul post oferit la concurs a fost dorit de 2 candidate si ambele s-au calificat in a doua etapa.

 

*Rezultatele examenului pentru asistenti medicali la Spitalul Judetean Buzau au fost afisate

 spital gripa„Bataie mare” a fost insa, asa cum am spus deja, pe posturile de ingrijitoare (femei de serviciu). La aceasta sectiune, cea mai mare concurenta a fost pentru singurul post vacant la sectia Pediatrie, unde s-au inscris 9 concurente, dar numai una s-a calificat pentru interviu, in timp ce 4 au renuntat, nemaiprezentandu-se la examen. Concurenta mare a fost si pentru Statia de Dializa, unde 8 candidate s-au intrecut sa obtina singurul post disponibil, iar concurenta ramane acerba, pentru ca 5 dintre ele s-au calificat pentru proba interviului. O situatie inedita s-a inregistrat la sectia Medicina interna, unde desi se inscrisesera si li se validasera dosarele, 6 candidate pe un singur post, niciuna nu s-a mai prezentat la examenul scris. La Ortopedie, OG I si Laborator Radiologie au concurat cate 2 persoane pe cate un post iar punctaje de promovare au obtinu doar cate una, iar la OG II si Ambulatoriul Integrat, pe cate un post vacant a fost cate o concurenta si ambele s-au calificat pentru proba interviului.

Concurenta mare a fost si pe cele doua posturi de spalatoresa, nu mai putin de 12 persoane inscriindu-se in cursa. Cinci dintre ele nu s-au mai prezentat la examen, iar sase au fost admise pentru proba interviului.

Contestatii se pot depune pana pe data de 17 octombrie, la ora 9:00, iar in data de 20 octombrie, cele  22 de persoane care au promovat examenul tip grila se vor prezenta la interviu, iar pe baza mediei celor doua probe vor putea obtine postul pentru care au candidat.

 

Rezultatele concursului la proba scrisa pentru infirmiere, infirmiere debutante, ingrijitoare si spalatorese AICI

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*