Concurs pentru manager la Spitalul Municipal Rm. Sarat

1 februarie 2017 | 0 comentarii |

Juristul Adrian Danielescu, cel care detine aceasta functie de doua mandate, este singurul care s-a inscris, deocamdata, la concursul care va avea loc la jumatatea lunii februarie.

 

UPU spital rm. saratSpitalul Municipal Ramnicu Sarat organizeaza, in zilele de 14 si 15 februarie, concurs pentru postul de manager, intrucat mandatul actualului conducator al unitatii medicale s-a incheiat. Consiliul Local Municipal, in subordinea caruia functioneaza din punct de vedere administrativ unitatea medicala, prin Consiliul de Administratie desemnat la nivelul spitalului, va organiza examinarea candidatilor care se mai pot inscrie pana pe data de 6 ianuarie 2017, dosarele putand fi depuse la , la Secretariatul Comisiei de concurs – Biroul Resurse Umane al unitatii medicale.

Concursul consta intr-o proba scrisa si proba interviului in cadrul caruia candidatul isi va sustine proiectul de management si va raspunde intrebarilor membrilor comisiei de examinare, in legatura cu anumite decizii pe care aspirantul la postul de manager le-ar putea lua in calitatea pe care o vizeaza. Fiecare proba poate fi notata cu maxim 100 de puncte (nota 10.00), iar media generala (care va fi media aritmetica a punctajului obtinut la cele doua probe) nu poate fi mai mica de 70 de puncte (nota 7.00).

 

Jr. Adrian Danielescu, manager Sp. Rm. Sarat

Adrian Danielescu – Sp. Rm. Sarat

Juristul Adrian Danielescu, singurul candidat inscris la concurs pana la ora actuala, este manager al Spitalului Municipal Rm. Sarat din 2010, ocupand postul tot prin concurs, timp de doua mandate, consecutiv.

In aceasta perioada, impreuna cu echipa cu care a condus unitatea medicala a aduca unitatea medicala la nivelul de datorii zero si chiar pe profit si a realizat investitii importante, atat in infrastructura cat si in aparatura medicala si in personal de specialitate, din fonduri europene, cu sprijinul Consiliului Local Municipal, din bugetul Ministerului Sanatatii si din fonduri proprii.

Primul mare „test” pe care l-a dat in calitate de manager a fost obtinerea de fonduri europene in valoare de 1 milion de euro, in 2012, cu ajutorul carora a reabilitat, modernizat si dotat Ambulatorul de Specialitate al unitatii medicale.

 

Noul Computer Tomograf

Noul Computer Tomograf

In 2015, spitalul ramnicean a reabilitat si modernizat Sectia de Radiologie, care a fost dotata cu aparatura noua, de specialitate, cu un Computer Tomograf performant si un Mamograf pentru care a obtinut finantare de la Ministerul Sanatatii de 1,3 milioane de euro si de la Consiliul local o contributie de 670.000 de lei, totodata fiind achizitionate si montate 100 de aparate de sterilizat aerul.

Toate sectiile au intrat, pe rand, in reabilitare, consolidare, modernizare si dotare, incepandu-se cu Laboratorul de analize si Sectia de Nou-nascuti, apoi cu Blocul Operator, Ortopedia, Oftalmologia, Boli contagioase (sectie care a fost separata de restul spitalului), Medicina interna dar si celelalte sectii in care se desafasoara activitatea spitalului si nu in ultimul rand, Blocul alimentar si vestiarul personalului medical.

Mai dificil este cu asigurarea necesarului de medici, la fel cum se intampla, de altfel, in spitalele din intreaga tara, unde se inregistreaza o criza cronica de medici mai ales in anumkite specialitati precum medicina de urgenta, radiologia, terapia intensiva etc.

 

ortopedie spital-R.S.In 2016 au fost dat in folosinta Centrul de Recuperare Medicala si Balneofizioterapie, in cadrul caruia ramnicenii si locuitorii comunelor limitrofe au la dispozitie cabinete de kinetoterapie, bai galvanice proceduri de impachetari cu parafina, proceduri magnetice si sala o de sport pentru recuperare neuromotorie, astfel incat nu mai sunt nevoiti sa plece din Ramnicu-Sarat pentru procedurile de recuperare, dar s-a infiintat si o Sectie de ingrijiri paliative, de care judetul Buzau ducea mare lipsa, in care sunt ingrijiti pacientii cu boli grave sau terminale, astfel incat sa suporte mai usor suferinta.

Tot in 2016, in saloanele spitalului au fost montate 30 de televizoare, donate de patronii unei firme care au avut aici internate rude apropiate si au vrut in acest fel sa-si arate recunostinta pentru felul in care au fost ingrijite. La finalul anului trecut au fost finalizate lucrarile de reabilitare si modernizare din Sectia Pediatrie, iar in aceasta perioada sunt in curs de finalizare cele din Sectia de Chirurgie.

Odata cu incheierea acestor investitii, conducerea unitatii medicale considera ca Spitalul Municipal Rm. Sarat va fi unul dintre cele mai moderne din judet.

 

pediatrie rm. saratPotrivit anuntului afisat pe site-ul Spitalului Municipal Rm. Sarat, la concurs se pot inscrie candidatii care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au absolvit o institutie de invatamant superior medical, economico-financiar sau juridic; sunt absolventi ai unor cursuri de perfectionare in management sau management sanitar – agreate de Ministerul Sanatatii si stabilite prin Ordin al ministrului Sanatatii, ori sunt absolventi ai unui masterat sau doctorat in management sanitar, economic ori administrativ organizat intr-o institutie de invatamant superior acreditata, potrivit legii; au cel putin doi ani vechime in posturi prevazute cu studii universitare de lunga durata; nu sunt condamnati penal sau in curs de urmarire penala; sunt apti din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic) si nu au varsta de pensionare, conform legii.

Anuntul de publicare a concursului, documentele pe care trebuie sa le contina dosarul de inscriere, bibliografia si temele-cadru pentru proiectul de management pot fi consultate pe site-ul oficial al Spitalului Municipal Ramnicu Sarat.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*