Conferința Națională de Psiho-Oncologie reunește la Cluj-Napoca specialiști cu experiență la nivel internațional

5 octombrie 2022 | 0 comentarii |

Ediția din acest an a evenimentului este organizată de Asociația Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață” în parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricută” și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Psihologie și Stiințe ale Educației.

 

Conferința Națională de Psiho-Oncologie „Abordarea multidisciplinară a cancerelor mamare și pulmonare” va avea loc, anul acesta, în perioada 21-23 octombrie 2022, atât în format fizic, în prezența invitaților la Hotel Golden Tulip Ana Dome din Cluj-Napoca, precum și online, anunță organizatorii, Asociația Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață” în parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricută” Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca prin Facultatea de Psihologie și Stiințe ale Educației.

Cea de-a doua ediție a Conferinței de Psiho-Oncologie „va reuni lideri de opinie cu o vastă experiență natională și internațională, atât din psihologie, cât și din specialități medicale precum: oncologie, chirurgie , genetica, radioterapie, radiologie-imagistică, ginecologie, pneumologie, dar și din alte specialitați conexe. Așteptăm cu drag să ne vedem, de această dată atât fizic, cât și online”, precizează președintele Asociației „Restart la Viață”, psiholog Lidia Stoica care subliniază că, în contextul în care prima ediție a conferinței s-a ținut exclusiv online, prima întâlnire sau chiar revederea cu unii specialiști din domeniu au fost îndelung așteptate de organizatori.

 

Patriciu Achimas-Cadariu (foto arhiva SB)

Printre speakerii conferinței se vor regăsi prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, directorul Institutului  Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, prof. univ. dr. Edmond Cracsner, președintele Colegiului Psihologilor din România, prof. dr. Tudor Eliade Ciuleanu, prof. dr. George Dindelegan, conf. dr. Michael Schenker, psh. dr. Diana Căzănescu, psh. dr. Monica Licu, phd. psh. Ramona Schenker, prof. univ. dr. Anca Dobrean și invitații speciali: dr. Sarah Dauchy, medic psihiatru, președinte al Societății Franceze și Francofone de Psiho-Oncologie, precum și Msc Psh. Elisabeth Andritsch din Austria.

Cancerul pulmonar este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat și cu rea mai ridicată mortalitate dintre toate tipurile de cancer la nivel global. Mortalitatea atribuită cancerului pulmonar este cea mai ridicată, peste 20% dintre decesele prin cancer fiind atribuite acestei afecțiuni.

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer la femei. Boala se declanșează atunci când unele celule din structura glandei mamare încep să se înmulțească necontrolat, formând, în cele din urmă, o tumoare. Cancerul de sân se întâlnește mai ales la femei, dar asta nu înseamnă că nu se poate dezvolta și la bărbați. Dacă este descoperită în stadii incipiente și dacă este tratată corespunzător, boala se poate vindeca.  În schimb, dacă boala este descoperită prea târziu, poate duce la pierderea vieții.

 

Nicoleta Pauliuc, Andrei Baciu

Evenimentul este organizat cu sustinerea senatoarei Nicoleta Pauliuc, președinte al Comisiei pentru aparare, ordine publică și siguranță națională și a secretarului de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andrei Baciu și își propune să le ofere participanților informații prețioase din sectoare variate, care să contribuie la un management mai bun al cancerelor mamare și pulmonare, care plasează România în topul Europei, atât în ceea ce privește incidența cât și mortalitatea.

Președintele Conferinței este psihologul Lidia Stoica – Președinte Asociația Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață”, iar prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu și psih. dr. Florina Pop sunt coordonatorii științifici ai avenimentului.

Conferința este organizată sub egida Colegiului Psihologilor din România și al Colegiului Medicilor din România și este creditată cu 10 puncte EMC de către Colegiul Psihologilor din România (dar nu mai mult de 8 credite/zi) și 10 puncte EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Pentru înscrieri și detalii despre speakeri, program dar și modalitatea de înscriere la conferință se va accesa portalul: https://psiho-oncologie.agomedia.ro

 


Adaugati un comentariu


 

*