Consiliul Județean Buzău cedează o parte din terenul vechii Maternități

24 august 2018 | 0 comentarii |

Printr-o hotărâre ce va fi supusă votului consilierilor județeni, în ședința din 30 august, 4000 de metri pătrați din curtea vechii Maternități vor intra în domeniului public al statului, pentru construirea noii judecătorii. 

 

Consilierii județeni buzoieni sunt convocați în ședință ordinară pe data de 30 august, la ora 9.00, pentru a aproba 19 proiecte de hotărâre și a fi informați despre felul în care au fost soluționate petițiile adresate instituției în primul semestru al acestui an.

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi se află aprobarea utilizării excedentului anual al județului rezultat la încheierea exercițiului bugetar de la sfârșitul anului trecut, cu modificările și completările ulterioare, rectificarea a VI-a a bugetului propriu al județului pe anul în curs, rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale Spitalului Județean de Urgență Buzău și Centrului Școlar de Educație Incluzivă Rm. Sărat, aprobarea modificării nivelului  unor funcții de execuție în cadrul aparatului de specialitate și al unor instituții din subordinea Consiliului Județean.

 

Unul dintre proiectele care atrag atenția este cel prin care consilierilor județeni li se propune aprobarea trecerii din domeniul public al județului în domeniul public al statului a 4.000 de metri pătrați din suprafața fostei maternități de pe Bulevardul Gării, suprafață care va fi utilizată pentru construirea noii judecătorii Buzău, care la ora actuală funcționează într-un centru comercial din municipiu.

În cadrul aceleiași ședințe va fi supus aprobării și un proiect prin care se modifică nivelul unor posturi vacante de medici din statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență, astfel încât posibilitatea angajării medicilor de care are nevoie unitatea medicală să fie mai permisivă decât în prezent.

Totodată se va aproba Regulamentul de acordare a unor premii speciale elevilor din județ care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare naționale și internaționale, precum și profesorilor coordonatori care au făcut posibilă obținerea acestor rezultate.

Întreaga listă de proiecte supuse aprobării pe 30 august poate fi consultată AICI. 

 

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*