Consultatii stomatologice gratuite in cadrul campaniei Zambeste Romania

Data de 20 martie marcheaza Ziua Mondiala a Sanatatii Orale, prilej cu care a fost lansata o noua campanie de promovare a snatatii orale, care se va desfasura pana la sfarsitul anului.

 

cabinet stomatologicPe langa evenimentele astronomice importante si Echinoctiul de primavara sau pe langa faptul ca a fost declarata Ziua Internationala a Fericirii, ziua de astazi are si o semnificatie care tine strict de domeniul Sanatatii, fiind data la care se marcheaza Ziua Mondiala a Sanatatii Orale. Cu aceasta ocazie, organizatiile si medicii implicati in campaniile si actiunile programate in acest domeniu, promoveaza constientizarea, la nivel mondial, a problemelor de sanatate orala.

In Romania, cea mai importanta campanie de acest gen este Zambeste Romania, campanie initiata in urma cu patru ani de GSK Consumer Healthcare. Pana acum, campania si-a derulat trei editii, iar incepand de astazi, a fost demarata oficial cea de-a patra, care se va desfasura continuu, pana la sfarsitul anului. Pana acum, pe parcursul celor trei editii, peste 100.000 de romani au beneficiat in mod direct de solutiile de ingrijire orala oferite gratuit, campania atragand in acest timp tot mai multi parteneri.

 

dentist stomatologIdeea demararii acestei campanii a pornit de la o realitate ingrijoratoare, statisticile aratand ca opt din zece romani nu au timp, uita sau neglijeaza sa se spele pe dinti, iar majoritatea sar peste periajul de seara. Studii anterioare aratau ca, in 2012, peste 80 la suta dintre romani se confruntau cu probleme dentare, cele mai frecvente dintre acestea fiind cariile.

In ceea ce priveste noua generatie, potrivit studiului, 75 la suta dintre copiii de pana in 13 ani au carii pe dintii temporari, iar patru din zece copii au carii pe dintii definitivi, aproape 90 la suta dintre acestea fiind netratate. De asemenea, ultimele date de la nivel national arata ca romanii isi schimba, in medie, periuta de dinti o data la un an si jumatate. Ce-i drept, mai des fata de 2013, cand statisticile aratau ca un roman folosea aceeasi periuta de dinti timp de doi ani. Totodata, consumul de produse de igiena orala la romani a fost in crestere in 2014 fata de 2013, ajungandu-se la un tub si jumatate de tuburi de pasta de dinti pe an, de la un tub.

 

stomatologieSi in acest an, Zambeste Romania va incerca sa imbunatateasca starea de sanatate orala a romanilor, aducand solutii concrete si programe educationale pentru o mai buna sanatate orala. In plus, in 2015, sub indemnul „Inspira Romania sa zambeasca sanatos!”, organizatorii ii invita si ii incurajeaza pe romani sa se alature campaniei, aratand ce ar face ei concret pentru a provoca o schimbare printre oamenii din jur si semnalizand ca igiena orala este o problema foarte importanta de sanatate. In acelasi timp, pe durata campaniei , romanii vor putea beneficia de consultatii gratuite in cele peste 1.500 de cabinete stomatologice din tara care s-au alaturat programului, in calitate de parteneri.

 

dentistSi buzoienii pot beneficia de aceste consultatii gratuite, pana la acest moment, pe lista de pe site-ul campaniei fiind inscrise 34 de cabinete stomatologice din Buzau, Ramnicu Sarat si Berca . Numarul acestora s-a dublat fata de anul trecut, cand lista cuprindea doar 16 cabinete. La acest moment, medicii buzoieni care participa la camapania Zambeste Romania, oferind consultatii gratuite sunt urmatorii: Claudia Ciupitu, Marian Bratosin, Eugen Dragos Chihaia, Raluca Teodorescu, Adriana Stoica, Madalin Popp, Raluca Gubandru, Victor Gubandru, Lavinia Sarbu, Robert Roseanu, Steluta Luminita Condruz, Madalina Grigore, Carmen Cristina Nedelcu,  Maria Postolache,  Stefania Gheorghe, Andra Citrea, Clinica Ideeadent, Clinica Swiss Dental, Mihaela Ungureanu, Elena Raluca Barbu, Cosmin Ungureanu, Virgil Toma, Raluca Neagu, Florin Branzea, Razvan Constantinescu, Gheorghe Maciuca, Andreea Parapancea,  Andaluiza Moise, Ina State, Trimed, Silviu Adrian Balea,  Alina Bucur, Radu Banaru, si Dan Pisau.

 

dentistE de asteptat ca si de aceasta data, initiativa sa aiba succes in randul pacientilor, mai ales daca tinem cont de faptul ca multi dintre cei care au probleme stomatologice nu merg sa se trateze pentru ca situatia financiara nu le permite sa suporte cheltuielile necesare, stiut fiind ca aceste interventii nu sunt decontate de CNAS. Tot ce trebuie sa faca cei care doresc sa beneficieze de un consult stomatologic gratuit este sa intre pe site-ul oficial al campaniei,  si de aici sa acceseze sectiunea „Consultatii stomatologice si detartraje gratuite la tine in oras”. Odata selectat orasul, va aparea o lista cu toate cabinetele din localitate care s-au inscris in aceasta campanie si datele de contact ale acestora, pacientii trebuind sa ia legatura in prealabil cu personalul de aici pentru a-si face din timp o programare.

 Comentarii (1)

  1. Elena Manea spune:

    Inca o nota buna,serviciilor medicale!

Adaugati un comentariu


 

*