Inca sase cabinete stomatologice din Buzau s-au alaturat campaniei Zambeste Romania

In toatal, peste 1.000 de medici din toata tara s-au inscris in aceasta campanie care isi propune acordarea de consultatii stomatologice gratuite

 

cabinet stomatologicIncepand cu luna martie, pentru al treilea an consecutiv, la nivel national se desfasoara campania  Zambeste Romania”, care isi propune ca pana la sfarsitul anului sa desfasoare activitati de constientizare la nivelul autoritatilor locale, de educare a populatiei in privinta igienei orale si dezvoltarea unor programe de responsabilitate sociala. „Incurajarea vizitelor la stomatolog, programele nationale in scoli, facilitarea accesului la informatii despre igiena orala, cea mai simpla si la indemana metoda de preventie, precum si explicarea consecintelor neglijarii ei, toate acestea sunt foarte importante pentru o mai buna sanatate orala”, precizeaza reprezentantii GSK Consumer Healthcare, compania care coordoneaza toate aceste activitati din cadrul campaniei. Poate cea mai importanta activitate este facilitarea accesului pacientilor la medicii stomatologi, prin oferirea unor consultatii gratuite la cabinetele care s-au inscris in program. Mai mult, unele dintre aceste cabinete ofera chiar si detartraje gratuite, perioada in care se poate beneficia de aceste facilitati fiind 1 aprilie-31 decembrie 2014.

 

stomatologieSi buzoienii pot beneficia de aceste consultatii gratuite, pana la acest moment, pe lista de pe site-ul campaniei fiind inscrise 16 cabinete stomatologice din municipiu. Initial, la startul campaniei, 10 medici stomatologi buzoieni isi confirmasera participarea, ulterior, acestora adaugandu-li-se sase noi cabinete.

La acest moment, medicii buzoieni care participa la camapania Zambeste Romania, oferind consultatii gratuite sunt urmatorii: Claudia Ciupitu, Marian Bratosin, Eugen Dragos Chihaia, Mihaela Ungureanu, Virgil Toma, Andreea Parapancea, Lavinia Sirbu, Raluca Gubandru, Victor Gubandru, Cristina Nedelcu, Madalin Popp, Raluca Neagu, Madalina Grigore, Stefania Gheorghe, Luminita Condruz si Andra Citrea.    Numarul acestora ar putea creste, organizatorii campaniei specificand ca inscrierile sunt deschise pana in ultima zi, adica 31 decembrie.

La nivel national, peste 1.000 de medici din toata tara s-au inscris in aceasta campanie, judetele cu cele mai multe inscrieri fiind  Cluj, cu 150 de medici stomatologi, urmat de Constanta, cu 90 si Mures si Galati, cu cate 80 de medici inscrisi.

 

8-m-stomatologie-ssE de asteptat ca initiativa sa aiba succes si in randul pacientilor, mai ales daca tinem cont de faptul ca multi dintre cei care au probleme stomatologice nu merg sa se trateze pentru ca situatia financiara nu le permite sa suporte cheltuielile necesare, stiut fiind ca aceste interventii nu sunt decontate de CNAS. Tot ce trebuie sa faca cei care doresc sa beneficieze de un consult stomatologic gratuit este sa intre pe site-ul oficial al campaniei www.zambesteromania.ro si de aici sa acceseze sectiunea „consultatii stomatologice si detartreje gratuite la tine in oras”. Odata selectat orasul, va aparea o lista cu toate cabinetele din localitate care s-au inscris in aceasta campanie si datele de contact ale acestora, pacientii trebuind sa ia legatura in prealabil cu personalul de aici pentru a-si face din timp o programare.

 

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*