COPAC a realizat un Catalog al Asociatiilor de Pacienti din Romania

13 august 2013 | 0 comentarii |

Documentul online, realizat cu fonduri europene, este pus la dispozitia organizatiilor de pacienti, gratuit, sub forma unei baze de date disponibila pe site-ul oficial al Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice.

 

COPACCoalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) a realizat si pune la dispozitia organizatiilor de pacienti din Romania „Catalogul National al Asociatiilor de Pacienti”, un nou instrument de promovare a activitatii lor, sub forma unei baze de date disponibila, deocamdata, online pe site-ul www.copac.ro/asociatii.

Potrivit unui comunicat de presa remis de COPAC, in acest catalog sunt prezente organizatiile neguvernamentale care au in obiectul lor de activitate programe si servicii dedicate pacientilor si care doresc sa se inscrie pentru a fi gasite mai usor de catre cei interesati, accesul fiind gratuit.

In luna septembrie, catalogul va fi disponibil si sub forma tiparita si va cuprinde toate informatiile existente in baza de date pana la acel moment, urmand ca ulterior sa fie realizat si actualizat anual.

Este foarte important ca asociatiile de pacienti sa fie cat mai usor de gasit de catre cei care au nevoie de ele. Catalogul se doreste a fi un instrument de utilizat atat de catre pacientii care doresc sa caute informatii despre asociatiile de pacienti pe anumite patologii si din anumite zone, cat si de catre alte institutii, furnizori de servicii medico-sociale, companii private, medici, etc. care au nevoie de informatii despre organizatiile de pacienti. De aceea, invitam toate organizatiile sa se inregistreze in Catalog”, declara vicepresedinte COPAC, Iulian Petre, prin intermediul comunicatului amintit.

Catalogul este realizat prin cofinantare din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, in cadrul proiectului „Mecanisme de consultare intre autoritati si asociatiile de pacienti” derulat de Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) in parteneriat cu Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC).


Adaugati un comentariu


 

*