Copiii cu boli incurabile vor avea o noua Sectie de pediatrie cu servicii de ingrijire paliativa integrate

19 mai 2016 | 0 comentarii |

HOSPICE Casa Sperantei va oferi astfel, in Bucuresti, o ingrijire mai buna copiilor care sufera de boli grave si limitatoare de viata, atat intr-un spital specializat, cat si in ambulatoriu si la domiciliu sau in spitalele partenere.

 

HOSPICE 18mai_04HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat, miercuri, proiectul unei Sectii de Pediatrie cu servicii integrate in cadrul Centrului de ingrijire paliativa din Bucuresti. Noua sectie  va dispune de o unitate cu o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultatii, o sala de stimulare multisenzoriala, un cabinet de explorari functionale, sala de kinetoterapie, Scoala HOSPICE, in care activitatile educationale sunt concepute individualizat pentru cresterea autonomiei personale si a stimei de sine, si va avea si echipa de ingrijire la domiciliu si in spitalele partenere.

De 10 ani, organizatia caritabila ofera servicii gratuite de ingrijire copiilor care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata, in Bucuresti, dar cea mai mare parte a acestora erau furnizate la domiciliu si in spitalele partenere. Din dorinta de a asigura pacientilor o ingrijire mai complexa, coordonatorii centrului HOSPICE din Bucuresti au decis ca este necesara deschiderea unei astfel de sectii, astfel incat copilasii bolnavi sa beneficieze de facilitatile unui sistem integrat de servicii.

 

HOSPICE 18mai_02220 de copii care sufera de boli incurabile sunt ingrijiti, la ora actuala, de HOSPICE Casa Sperantei Bucuresti, dar peste doi ani, cand noua sectie va functiona la capacitate maxima, numarul pacientilor va creste cu 50%, sustin reprezentantii organizatiei. De serviciile noului centru beneficiaza nu doar copiii pacienti, ci si familiile acestora, prin servicii de parenting, consiliere psihoemotionala si spirituala, precum si sprijin social.

Pacientii si familiile lor sunt principala noastra grija si pentru ei am decis sa deschidem noua sectie de pediatrie. Ne dorim ca prin acest centru sa crestem eficienta ingrijirii in randul copiilor care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata, sa oferim servicii de calitate unui numar cat mai mare de pacienti, dar si sa accentuam constientizarea nevoilor lor speciale. De aceea, am gandit noua sectie ca pe un proiect sustenabil pe termen lung. In acest sens, am demarat deja procedura de semnare a unui contract cu Casa de Asigurari si cu consiliile locale pentru obtinerea de noi finantari”, a declarat Alexandru Padureanu, director executiv HOSPICE Casa Sperantei.

 

doi la suta pentru Hospice Casa SperanteiKaufland Romania a inteles ca realizarea unui astfel de proiect are nevoie si de sustinere financiara, astfel ca a intins o mana de ajutor si a oferit 75% din costurile proiectului, care se ridica la 610.000 de euro si se va intinde pe o perioada de doi ani. Restul cheltuielilor vor fi suportate de HOSPICE Casa Sperantei, iar fiecare dintre cei care doresc sa dea o mana de ajutor in alinarea suferintelor micilor pacienti, pot dona 2% din impozit (persoanele fizice) sau 20% (persoanele juridice).

Facilitarea accesului la servicii de sanatate complete si de calitate, in special pentru grupuri vulnerabile, reprezinta pentru Kaufland Romania una dintre directiile strategice. Impreuna cu HOSPICE Casa Sperantei lansam azi un proiect de suflet prin care ne dorim sa readucem speranta, zile cu optimism si zambetul pe buzele copiilor si famiilor aflate in situatii deosebit de dificile. Speram ca acest proiect sa atraga cat mai multi sustinatori care sa inteleaga nevoile stringente ale copiilor care sufera de boli incurabile”, a declarat  Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania.

Noua sectie de pediatrie cu servicii integrate acopera o arie larga de afectiuni: afectiuni incurabile pentru care tratamentul curativ ar putea fi fezabil, dar poate esua, caz in care ar putea fi necesar accesul la servicii de ingrijiri paliative pe langa incercarile de tratament curativ si/sau daca tratamentul esueaza; afectiuni in care moartea prematura este inevitabila, si unde pot exista perioade indelungate de tratament intensive menite sa prelungeasca viata si sa permita participarea la activitati normale; afectiuni progresive fara optiuni de tratament curativ, in care tratamentul este exclusiv paliativ si poate dura mai multi ani; afectiuni ireversibile, dar non-progresive cu nevoi medicale complexe, care duc la complicatii si probabilitate de deces premature.

 

HOSPICE 18mai_05Personalul medical si nemedical care va deservi centrul de ingrijire pentru copii din Bucuresti va fi format initial din doi medici, cinci asistente si o asistenta-sefa, sase infirmiere, un psiholog, un psihoterapeut, un psihopedagog si un kinetoterapeut.

Multumimd sponsorului principal, directorul HOSPICE a tinut sa mentioneza ca acesta „este deja un partener strategic pentru HOSPICE Casa Sperantei, iar acest parteneriat ne ofera posibilitatea de a crea un nou serviciu, foarte complex si pe termen lung. Un alt proiect rezultat in urma colaborarii noastre este proiectul Scoala HOSPICE, initial un program pilot, pe care ne dorim sa o implementam si in HOSPICE Angelus din Chisinau, care face parte din aceeasi retea ca HOSPICE Casa Sperantei, Hospices of Hope. Sunt sigur ca acelasi lucru se va intampla si cu noua sectie pediatrica”, a mentionat Padureanu.

Din 1992, HOSPICE Casa Sperantei a ingrijit peste 20.000 de copii si adulti afectati de boli incurabile. Ei si familiile lor au primit sprijin atunci cand au avut nevoie si au aflat cum isi pot pastra demnitatea in fata bolii.

In prezent, HOSPICE Casa Sperantei ingrijeste aproximativ 220 de copii in Bucuresti, numar care va creste cu 50% peste doi ani, cand noua sectie de pediatrie va functiona la capacitate maxima. Numarul total al copiilor ingrijiti de fundatie in centrele sale din Bucuresti si Brasov, precum si prin cabinetele din Fagaras si Zarnesti este de circa 400;

Din 1992, HOSPICE Casa Sperantei a oferit ingrijire pentru peste 20.000 de copii si adulti afectati de boli incurabile si pentru familiile acestora, in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.

 


Adaugati un comentariu


 

*