Copiii spun lucruri… divine

27 iunie 2020 | 0 comentarii |

Se spune că din gura copiilor aflăm uneori adevăruri… divine, iar de la copii ar trebui să reînvățăm ce înseamnă bunătatea, dăruirea de sine, sprijinirea aproapelui, dragostea, să redescoperim relația omului cu divinitatea.

Imaginația si spiritul lor de observație ne pun uneori în dificultate, dar cel mai adesea ne ajută să redescoperim zâmbetul și chiar râsul în hohote și să apreciem mai mult bucuriile mărunte care ne fac viața mai frumoasă… 

 

* Inima bate, bate până se stinge, că inima este ca lumânarea și dacă tu crezi în Dumnezeu, el ţi-o aprinde din nou în Cer. (7 ani)

* Unii oameni nu putrezesc după ce mor, pentru că trupurile lor au fost băgate în pământ cu cerul în ei. (8 ani)

* Călugării nu sunt aşa de vorbăreţi pentru că dacă îl lăsa pe Dumnezeu să le vorbească toată ziua, ei s-au obişnuit să tacă mult, ca să-L asculte – că nu pot să-L întrerupă tocmai pe Dumnezeu. (8 ani)

* Biserica nu iubeşte plăcerea, că plăcerea îţi aduce să spui mereu că mai vrei, pe când mulţumirea îţi aduce să spui că-ţi ajunge. (9 ani)

* Călugării şi-au făcut meserie din rugat pentru că ei au văzut că nu poate să existe meserie mai frumoasă decât să vorbeşti tot timpul cu Dumnezeu. (9 ani)

* Dacă cineva ar insista la ușa mea să-mi schimb religia, aş zice că nu pot, pentru că ar fi ca şi când mi-ar cere să-mi schimb părinţii. (9 ani)

* Dumnezeu se înţelege mai uşor cu copiii mici, că cei mici au suflet mai încăpător. La oamenii mari e o înghesuială de rele că nici n-ai unde să stai. (10 ani)

* Îngerii nu ne spun cum e în Rai, de unde sunt ei, că atunci când mori e ca un fel de ziua ta şi primeşti cadou Raiul şi ei nu pot spune dinainte cum arată cadoul pe care îl primeşti pentru că strică toată ziua. (10 ani)

* Nu e bine să stai cu păcatul în tine, trebuie să fugi la spovedit, că păcatul din tine să nu facă pui de păcaţi. (10 ani)

* Altarul este  partea din biserica unde preotul vorbeşte între patru ochi cu Dumnezeu. (10 ani)

* Preoţii vin în casele oamenilor înainte de Paşte şi Crăciun ca să sfinţească toate camerele, că le curăţă cu aghiazmă care e un foarte bun detergent împotriva dracilor. (11 ani)

* Postim ca să nu ne mai gândim numai la gusturi de mâncare şi aşa o să ne mai gândim şi la gustul de Dumnezeu. (11 ani)

* Dacă îi ascultam atent pe oameni, auzim mai tot timpul cum se laudă, pentru că acestora care o fac nu le este gata capul. (11 ani)

* Ne dăm seama că Dumnezeu îi iubeşte pe toţi oamenii la fel, că dacă te desparţi de El şi mai târziu te întorci la El, nu ţine supărare şi te ajută la fel ca şi pe cei care au fost tot timpul cu El. (11 ani)

* Cei care nu-l găsesc pe Dumnezeu sunt cei care îl căută din interes. (12 ani)

* Biserica e sfântă şi rămâne sfântă chiar dacă intră în ea mulţi păcătoşi, că biserica de aia e făcută, că păcătoşii care intră să-şi facă acolo antene pentru Dumnezeu. (12 ani)

* Sfinţii au aureolă rotundă şi nu pătrată ca să nu facă vreun rău nici măcar din greşeală – că poate cine ştie, când se ridică la cer, să nu înţepe cu vreun colţ o pasăre în zbor. (13 ani)

* Milostivul e rar pe pământ în zilele noastre, fiindcă mila n-o găseşti pe toate drumurile deoarece ea trebuie cultivată. (14 ani)

* Oamenii care cred în Dumnezeu se dezvoltă mai repede decât ceilalţi oameni, pentru că ei ajung să-şi dezvolte esenţialul. (15 ani)

 

*Aceasta este o rubrică de bancuri / umor / pamflet și va fi tratată ca atare. 

 


Adaugati un comentariu


 

*