Copilotul Razvan Petrescu, ranit in accidentul din Apuseni, se poate deplasa pe propriile picioare

Ce-i drept, acesta are nevoie de doua carje, insa progresele facute sunt considerabile, saptamana aceasta venind pentru prima data la control fara a fi ajutat de nimeni sa se deplaseze.

 

razvan petrescuIncet-incet, pe masura ce trece timpul, ecourile tragediei produse in urma accidentului aviatic din Apuseni  se sting, de pilotul Adrian Iovan si de studenta Aura Ion, cei care si-au pierdut viata atunci, nu-si mai amintesc decat cei dragi, iar cei trei medici supravietuitori nu mai sunt urmariti pas cu pas de cohortele de reporteri si cameramani, ceea ce, intr-un fel, este bine, pentru ca astfel se pot concentra mult mai bineasupra activitatii pe care o desfasoara in spitale. Singurul care inca se mai lupta sa se recupereze in urma leziunilor grave suferite in urma accidentului este copilotul Razvan Petrescu, care, la mai bine de patru luni de la tragedie, inca nu poate sa si reia activitatea, desi isi doreste extrem de mult sa revina la mansa. Dupa ce a suferit doua fracturi severe la nivelul piramidei nazale si soldului, copilotul a trecut prin mai multe interventii chirurgicale, recuperarea sa fiind intarziata de faptul ca aceste interventii nu puteau fi efectuate simultan. Daca fractura la nivelul fetei a fost rezolvata”, copilotul mai are inca de tras de pe urma fracturii de sold.

 

accident apuseniDesi medici spun ca va mai dura ceva timp pana la recuperarea totala, copilotul Razvan Petrescu face progrese, ieri reusind pentru prima data sa vina la controlul medical pe propriile picioare, ce-i drept, sprijinindu-se in doua carje, dar neavand nevoie de ajutorul altcuiva. Tanarul a venit la spitalul din Cluj-Napoca insotit de parintii sai, fara a avea nevoie de ajutorul acestora pentru a se deplasa. „Ma simt bine, sper ca starea mea de sanatate sa fie din ce in ce mai buna. Deocamdata, nu pot sa imi las greutatea pe piciorul stang, ma ajut cu carjele pentru ca inca nu este vindecat complet. Recuperarea a decurs bine la Clinica de Recuperare de la Cozia, sunt foarte multumit. Am facut sedinte de hidro si kinetoterapie, gimnastica in bazin si la sala. Azi am venit la control la Cluj, prima oara pe propriile mele picioare, sa vad cum a decurs procesul de calusare, de depunere a calciului la piciorul stang. Am facut o radiografie, iar  medicii sunt optimisti si mi-au spus ca procesul de calusare continua, dar mai e nevoie de timp pentru maturizarea osului” a declarat Razvan Petrescu la iesirea din spital.

 

accident apuseniOptimist, acesta a mai spus ca va reveni la Cluj peste sase saptamani pentru un nou control, la acea data urmand sa se sprijine doar intr-o singura carja si sa incerce sa isi lase treptat greutatea si pe piciorul stang. Cel mai mult, ii lipseste mansa avionului la care doreste sa se intoarce in cel mai scurt timp. Acesta spera ca cel tarziu in luna august se va putera intoarce la serviciu si va zbura din nou, precizand ca inainte de aceasta va mai avea nevoie de un examan medical de specialitate, care sa confirma ca este apt de zbor.

Despre salvatorii din comuna Horea spune ca mentine legatura cu ei, acestia l-au si vizitat la clinica de recuperare de la Cozia, iar imediat ce starea de sanatate ii va permite, va merge la randul sau sa ii viziteze la ei acasa, intentionand sa mearga si la locul accidentului.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*