Cum va fi vremea da Mos Nicolae si de Craciun?

5 decembrie 2013 | 0 comentarii |

Sarbatorile de iarna vin anul acesta cu ger si ninsoare, anunta meteorologii. Autoritatile medicale recomanda o buna preventie si iau masuri pentru acordarea ajutoarelor necesare in cazul unor valuri de imbolnaviri.

 

prognoza-meteo de sarbatoriVremea se va raci accentuat in intraga tara, incepand din noaptea de 4 spre 5 decembrie, cand temperaturile se vor situa intre -15 si 5 grade Celsius, ne anunta meteorologii, atragand atentia ca trebuie sa fim pregatiti cu haine groase, si sa avem lemne de foc sau alte surse de incalzire in case.

In zonele joase, de campie,va predomina ceata asociata cu depunere de chiciura, cu precadere in regiunile sud-vestice si centrale, dar gerul va fi resimtit mai acut decat pana acum in aceasta iarna, in toata Romania.

Sarbatorile de iarna vin in acest an cu ger si zapada. Mos Nicolae, in 6 decembrie, anunta ninsori ninsori in aproape toata tara, dar mai ales la munte. Noaptea vor fi -12 grade si chiar mai frug, iar ziua -10 grade Celsius.

In Bucuresti va fi mult mai frig decat ar fi fost normal pentru aceasta perioada, iar in judetul Buzau vantul va fi „dusmanul” numarul unu, pe langa gerul naprasnic. Este posibil sa vina si ninsoare in Capitala si in zona de Nord a Buzaului, anunta meteorologii.

 

imagesPotrivit primelor estimari privind vremea de Craciun si Revelion, zapada nu va lipsi aproape din nicio zona a tarii, asa ca iubitorii de schi vor putea practica sportul preferat pe partiile din tara. Incepand cu 8 decembrie gerul se inmoaie putin, iar temperaturile vor fi, in medie, situate intre -2 si 2 grade ziua si -7, -9 grade noaptea. Va ninge slab, iar in Maramures vor fi temperaturi mai mici decat media normala.

Buzoienii, vrancenii si brailenii trebuie sa fie insa pregatiti pentru o iarna grea, pentru ca meteorologii anunta cantitati mari de precipitatii in sud-estul tarii. Inca nu se stie cu pecizie daca este vorba despre zapada sau de precipitatii mixte, deoarece temperaturile vor fi pozitive in multe zile intre Mos Nicolae si Mos Craciun, dar cantitati insemnate de zapada sunt asteptate mai ales in Maramures si la munte in toata tara, pentru sfarsitul lunii decembrie.

 

iarnaIn aceste conditii, autoritatile sunt sfatuite sa-si ia masuri de precautie pentru a nu se mai confrunta cu inzapeziri care blocheaza oamenii in case, ca in anii precedenti, oar medicii de familie si spitalele sunt atentionate sa fie pregatite pentru a primi persoanele care vor fi afectate de ger si a le acorda ingrijirile medicale corespunzatoare.

Totodata, medicii atrag atentia, mai ales celor diagnosticati cu afectiuni cronice, dar si batranilor si copiilor, sa-si ia masuri de precautie, sa se vaccineze antigripal si sa-si puna la indemana haine groase, iar in locuintele sa fie incazite si aerisite corespunzator. In ziolele foarte geroase se atrage atgentia, mai alescopiilor, batranilor si persoanelor cardiace, sa evite statul in aer liber o perioada indelungata, pentru a nu se confrunta cu probleme majore de sanatate.

 

*Iar pentru la noapte, pregati-va ghetele, lustruiti-le si asezati-le la usa, pentru ca cine stie, poate Mos Nicolae se va opri si pe la casele voastre.

Iar daca nu aveti la activ fapte bune, mai aveti timp, pana la lasarea intunericului, sa va amintiti de cei mai putin norocosi decat voi sau de cei care au nevoie de ajutor!

 

PUBLICITATE

Adaugati un comentariu


 

*