Curs de specializare gratuit, destinat asistentilor medicali

Este vorba despre un program de instruire tip e-learning, adresat asistentilor debutanti si celor care doresc sa se specializeze in domeniul sclerozei multiple.

 

e-learning (2)Romania se numara, de curand, printe cele 13 tari in care poate fi accesat programul MS Nurse Pro, prin intermediul caruia asistentii medicali debutanti, dar si cei care doresc sa isi imbunatateasca experienta profesionala, pot urma un curs gratuit de specializare in domeniul sclerozei multiple. Este vorba despre un program de instruite tip e-learning, coordonat de Platforma Europeana pentru Scleroza Multipla si implementat in Romania de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative.

Asistentii medicali din Romania care doresc sa se specializeze in acest domeniu au acum la indemana acest program, in cadrul caruia pot urma cursul in limba romana, accesand platforma on-line www.msnursepro.org. Programul este disponibil in 10 limbi, printre care si limba roamna, putand fi accesat in prezent din 13 tari. Reprezentantii Platformei Europeane pentru Scleroza Multipla, care administreaza programul, spun ca la acest moment, peste 4.000 de asistenti medicali din cele 13 tari sunt inscrisi la acest curs on-line, accesul fiind suta la suta gratuit.

 

e-learning (1)Programul a fost elaborat de experti recunoscuti in domeniul sclerozei multiple si contine cinci module interactive si cuprinzatoare. Fiecare din aceste module se axeaza pe diferitele aspecte ale bolii, formand impreuna un curriculum fundamental de instruire care include capitole referitoare la intelegerea sclerozei multiple, prezentarea clinica, diagnostic si evaluare, tratament, ingrijire si suport.

Fiecare modul este alcatuit dintr-o serie de sub-subiecte, cu text descriptiv, pentru care exista referinte complete si optiuni click-on, care ofera informatii suplimentare pentru aprofundare, incluzand ilustratii, grafice si clipuri video ce sustin experienta de invatare.

In total, timpul mediu necesar aprofundarii acestui curs este de 30-35 de ore, programul de studiu putand fi gestionat de fiecare cursant in parte, in functie de programul zilnic al fiecaruia. La finalul fiecarui modul, cursantilor li se solicita rezolvarea unui test on-line pentru promovarea caruia este necesara obtinerea a cel putin 75 la suta din punctajul maxim, eliberarea certificatului la finalul cursului fiind conditionata de promovarea fiecarui test.

 

Dr. Cristina Tiu

Dr. Cristina Tiu

Cu ocazia lansarii in Romania a programului destinat asistentilor medicali, Anne Winslow, presedintele Platformei Europeane pentru Scleroza Multipla, a declarat ca „asistentul medical are un rol deosebit de important in viata unei persoane cu scleroza multipla. Credem cu tarie in recunoasterea acestei specializari in Romania si ii vom sustine pe cursanti pe tot parcursul programului”.

Initiativa este apreciata si de medicii specialisti in Neurologie, care se ocupa de tratamentul  pacientilor care sufera de aceasta afectiune. Astfel, medicul Cristina Tiu, coordonatorul centrului de scleroza multipla de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a declarat ca „acest program a fost creat pentru a oferi sprijin in dezvoltarea cunostintelor si competentelor corespunzatoare in calitate de asistent medical pentru pacientii cu scleroza multipla. La finalizarea cu succes a programului se obtine un fundament solid in toate zonele de asistenta medicala in acest domeniu si se poate avansa pe calea informarii care duce la statutul recunoscut de asistent medical specializat in scleroza multipla”.

 Comentarii (1)

  1. Badea spune:

    Cum as putea sa ma inscriu

Adaugati un comentariu


 

*