ADMITERE MEDICINA 2016: La UMF Iasi, zece candidati se bat pe un loc la „Nutritie si Dietetica”

25 iulie 2016 | 0 comentarii |

31 de asistenti medicali ravnesc la unul dintre cele trei locuri bugetate la aceasta specializare, iar la Asistenta Medicala Generala sunt 263 de concurenti pe 50 de locuri finantate de la buget.

 

studenti Tot luni, 25 iulie, incepand cu ora 10.00, vor sustine examenul de admitere si cei 1.665 de candidati inscrisi la una dintre cele patru facultati ale Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi. Pentru sesiunea iulie din acest an, la universitatea ieseana sunt disponibile 693 de locuri finantate de la buget si 640 de locuri cu taxa, la care se adauga locurile subventionate pentru studentii rromi si cei din Republica Muldova.

Potrivit conducerii UMF Iasi, anul acesta „au fost scoase la concurs 1.985 de locuri, din care 1.455 au fost pentru sesiunea de admitere din luna iulie si 530 pentru liniile de predare in limbile engleza si franceza, la care inscrierile sunt in desfasurare si se vor incheia pe 10 august”.

Incepand cu anul acesta, la UMF Iasi se va sustine examen la toate specializarile, inclusiv la Bioinginerie, unde pana acum s-a intrat doar pe baza de dosar.

Examenul consta in rezolvarea scrisa a unui test grila cu 100 de intrebari, fiecare notata cu cate un punct, iar durata examenului este de 3 ore. Ponderea mediei de Bacalaureat reprezinta 10% din media finala.

 

admitere medicinaPotrivit site-ului universitatii, la Facultatea de Medicina, specializarea Medicina, s-au inscris 714 candidati pe 296 de locuri bugetate (2,4 candidati/loc). Acestora li se adauga 2 burse si un loc la buget pentru absolventii de etmie rroma si 8 locuri pentru absolventii din Republica Moldova, selectati de MEN. Concurentii mai au la dispozitie si 190 de locuri cu taxa, din care 10 pentru cei la a doua facultate.

La Facultatea de Medicina Dentara sunt 210 candidati pe 86 de locuri finantate de la buget (2,4 candidati/loc), iar la Tehnica Dentara sunt 95 de candidati pe 31 de locuri bugetate (3 candidati/ loc). La cele doua specializari mai sunt la dispozitia candidatilor 117 locuri cu taxa, din care 49 la Tehnica dentara. La acestea se adauga 3 locuri rezervate absolventilor rromi si alte 8 celor din Republica Moldova.

Facultatea de Farmacie are in acest an 139 dosare depuse pentru sesiunea iulie, iar candidatii au la dispozitie 98 de locuri bugetate (1,4 candidati/loc), dar candidatii care vor fi dispusi sa-si plateasca scolarizarea mai au la dispozitie si 99 de locuri cu taxa pe care le vor putea ocupa in ordinea descrescatoare a mediilor. Si aici sunt rezervate cate un loc pentru rromi si candidatii din Republica Moldova.

 

examen studenti medicina 4La specializarea Asistenta Medicala Generala s-au inscris 263 candidati pe 50 de locuri bugetate (5,3 candidati / loc), la care se adauga si 149 de locuri cu taxa, pentru care vor putea opta cei care nu vor prinde un loc la buget dar vor avea medie de admitere peste 5.00, in limita locurilor disponibile.

La Nutritie si Dietetica se inregistreaza insa o concurenta record, nu mai putin de 31 de candidati concurand pentru a prinde unul dintre cele trei locuri disponibiule la buget (10 candidati/loc). Cei care vor obtine medie eligibila vor putea ocupa, insa, daca vor fi dispusi sa achite taxa de scolarizare, unul dintre 32 de locuri cu taxa puse la dispozitie pentru aceasta specializare.

La Facultatea de Bioinginerie Medicala, specializarea Bioinginerie, s-au inscris 70 candidati pe 60 de locuri bugetate (1,1candidat/ loc), iar la specializarea Balneofiziokinetoterapie si Recuperare s-au inscris 143 de candidati pe 69 de locuri fara taxa (2,1 candidati/loc). La cele doua specializari sunt disponibile si 56 de locuri cu taxa.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*