ADMITERE MEDICINA 2016- REZULTATE: La UMF Carol Davila, multe medii de 10.00 si 20 de olimpici

26 iulie 2016 | 0 comentarii |

Cea mai mare concurenta a fost la Medicina Dentara, iar cea mai mica, la Farmacie. Multe medii de 10.00, departajarea facuta la sutimi. La scurt timp dupa afisare, site-ul UMF a cazut.

 

Admitere UMF Carol Davila

Admitere UMF Carol Davila

Aproape 3.200 de tineri au sustinut examenele din sesiunea iulie la UMF Carol Davila din Bucuresti, a pus la dispozitia candidatilor 950 de locuri, pentru domeniile Medicina, Medicina Dentara, Farmacie sau Facultatea de Moase si Asistenta Medicala (FMAM).

In aceasta dimineata au fost afisate rezultatele, care au fost unele de top, aratand atat pregatirea serioasa a tinerilor cat si concurenta mare. La scurt timp dupa afisare, insa, site-ul universitatii bucurestene a cazut.

Anul acesta, 20 de premianti la olimpiadele nationale si internationale de biologie, fizica si chimie au fost deja admisi fara a mai da examen.

Pentru candidatii cu medii mari dar care nu au permis accederea la studiile universitare de licenta pe locurile finantate de la bugetul de stat au fost puse la dispozitie alte 470 de locuri cu taxa, care se vor putea ocupa in functie de medie, in ordine descrescatoare. Dintre acestea, 200 de locuri sunt la Medicina, 125 la Medicina Dentara, 100 la Farmacie si 45 de locuri la Facultatea de Moase si Asistenta Medicala.

 

rezultate admitere DavilaREZULTATE ADMITERE Facultatea de Medicina Dentara

La specializarea Medicina Dentara, unde s-au inscris 583 de candidati pe 130 de locuri la buget (4,48 candidati/loc), a fost cea mai mare concurenta din acest an. Cea mai mare medie de admitere pe locurile fara taxa a fost 9.73, iar cea mai mica

 La Tehnica dentara a fost, de asemenea concurenta mare, iar primele 4 medii au fost 10.00, iar urmatoarele s-au situat intre 9.83 si 8,17.

REZULTATE ADMITERE Facultatea de Medicina

19 olimpici au optat pentru specializarea Medicina, la UMF Carol Davila. La Facultatea de Medicina, pentru cele  510 locuri bugetate s-au inscris 1.942 de candidati (3,8 candidati/loc). Mediile de admitere pe locurile bugetate s-au situat intre 9.80 si 8.30.

REZULTATE ADMITERE Facultatea de Farmacie

Pentru cele 140 de locuri la Facultatea de Farmacie s-au inscris 259 de candidati (1,85 candidati/loc), aici fiind si cea mai redusa concurenta. Prima pozitie a fost ocupata de un olimpic, iar primele patru pozitii au fost ocupate de candidatii care au reusit sa obtina punctaj maxim, fiind admisi cu media 10.00. Urmatorii clasati au avut medii intre 9,90 si 8.10. Locul rezervat candidatilor de etnie rroma, pentru care s-au inscris 3 candidati, a fost ocupat de candidatul care a obtinut 5.30.

REZULTATE ADMITERE Facultatea de Moase si Asistenta Medicala

La FMAM, pe cele 170 de locuri bugetate s-au inscris 384 de candidati (2,25 candidati/loc).

La specializarea Asistenta Medicala Generala s-a intrat cu medii intre 10.00 si 7.63. Pe locul destinat candidatilor rromi s-a intrat cu 6,58.

La specializarea Moase, mediile de admitere s-au situat intre 9.13 si 6.75  pentru locurile bugetate.

Balneofizioterapie si recuperare a avut mediile de admitere incadrate intre 9.83 si 6.67.

 

admitere-carol-davilaCandidatii au avut de rezolvat un test grila cu 100 de intrebari din biologie, fizica si chimie, iar la iesirea din sala au stiut, deja ce punctaj au obtinut, lucrarile fiind corectate in prezenta lor, in sala de concurs, prin scanare.

Rectorul UMF Carol Davila, ac. Ioanel Sinescu, s-a declarat multumit de concurenta care, spune acesta, arata ca se mentine interesul pentru invatamantul medical academic romanesc. Din pacate, trei sferturi dintre candidati au spus, la inscriere, ca vor alege sa profeseze in strainatate daca in Romania nu se modifica legislatia, salarizarea si conditiile de lucru.

Contestatiile privind continutul intrebarilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de raspunsuri au fost inregistrate la comisiile de admitere ale facultatilor, in termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise.

Contestatiile privind rezultatele probelor scrise (punctajul) s-au inregistrat si depus la secretariatele  facultatilor in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor (incepand cu ora si data afisarii acestora), astfel ca rezultatele finale vor fi cunoscute probabil miercuri dimineata.

 Lista candidatilor admisi a fost afisata in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut, in limita locurilor finantate de la buget pentru fiecare facultate in parte. Lista candidatilor respinsi a fost afisata in ordine alfabetica.

 


Adaugati un comentariu


 

*