ADMITERE MEDICINA 2016: La UMF Carol Davila, peste 3.000 de candidati se bat pe 950 de locuri

25 iulie 2016 | 0 comentarii |

Cea mai mare concurenta se inregistreaza la Medicina Dentara, iar cea mai mica, la Farmacie.

 

Medicina Dentara, in top la UMF Carol Davila

Medicina Dentara, in top la UMF Carol Davila

Astazi incep examenele din sesiunea iulie la universitatile de Medicina si Farmacie. UMF Carol Davila din Bucuresti a pus la dispozitia candidatilor 950 de locuri, pentru care s-au inscris 3.168 de candidati care se vor bate pentru a ocupa un loc la buget in domeniile Medicina, Medicina Dentara, Farmacie sau la Facultatea de Moase si Asistenta Medicala (FMAM).

Cea mai mare concurenta se inregistreaza la Medicina Dentara, unde s-au inscris 583 de candidati pe 130 de locuri la buget (4,48 candidati/loc).

La Facultatea de Medicina, pentru cele  510 locuri bugetate s-au inscris 1.942 de candidati (3,8 candidati/loc).

Pentru cele 140 de locuri la Facultatea de Farmacie s-au inscris 259 de candidati (1,85 candidati/loc), aici fiind si cea mai redusa concurenta.

Ceva mai mare este insa concurenta la FMAM, unde pe cele170 de locuri bugetate s-au inscris 384 de candidati (2,25 candidati/loc), se anunta intr-un  comunicat al UMF Carol Davila.

Anul acesta, 20 de premianti la olimpiadele nationale si internationale de biologie, fizica si chimie au fost deja admisi fara a mai da examen.

 

examen carol-davilaCandidatii ale caror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenta pe locurile finantate de la bugetul de stat, dar sunt mai mari de 5.00, sunt puse la dispozitie alte 470 de locuri cu taxa, care se vor putea ocupa in functie de medie, in ordine descrescatoare. Dintre acestea, 200 de locuri sunt la Medicina, 125 la Medicina Dentara, 100 la Farmacie si 45 de locuri la Facultatea de Moase si Asistenta Medicala.

In ceea ce priveste repartizarea cifrei de scolarizare pe facultati pentru admiterea in anul universitar 2016 – 2017 aceasta creioneaza pentru specializarea «Medicina» un numar de 360 de credite, pentru o durata de 6 ani de studiu (510 locuri finantate de la buget si 200 locuri cu taxa). In acelasi registru, pentru specializarea «Medicina dentara» regasim un numar similar de credite, pentru aceeasi perioada de studiu (130 locuri finantate de la buget si 125 locuri cu taxa), la Facultatea de Farmacie 300 de credite pentru 5 ani de studiu (140 locuri finantate de la buget si 100 locuri cu taxa), in timp ce la FMAM, pe segmentul «Moase si Asistenta medicala generala» pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (100 locuri finantate de la buget si 15 locuri cu taxa), iar pentru alte specializari FMAM care insumeaza 3 ani de studiu si 180 de credite au fost repartizate 70 de locuri finantate de la buget si 30 de locuri cu taxa”, se mentioneaza in comunicatul UMF.

 

Ac. Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila

Ac. Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila

Candidatii vor avea de rezolvat un test grila care contine 100 de intrebari din biologie, fizica si chimie. Fiecare intrebare are un singur raspuns corect (materializat prin completarea integrala a casutei corespondente) pentru care se acorda un punct.  Punctajul maxim al probei de concurs este de 100 puncte, care se transforma in note. Corectarea lucrarilor/chestionarelor de concurs se realizeaza imediat dupa finalizarea probei scrise, in sala de concurs, in prezenta candidatului si a unui martor (din randul candidatilor care semneaza pe chestionar alaturi de candidat), prin citire computerizata (scanare) sau prin corectura manuala in cazul imposibilitatii realizarii corecturii electronice urmand, ulterior, verificarea tot prin citire computerizata a rezultatelor (scanare). In urma reverificarii, punctajele comunicate in sali pot suferi modificari.

Rectorul UMF Carol Davila, ac. Ioanel Sinescu, se declara multumit de existenta concurentei, care arata ca se mentine interesul pentru invatamantul medical academic romanesc. Din pacate, trei sferturi dintre candidati au spus, la inscriere, ca vor alege sa profeseze in strainatate daca in Romania nu se modifica legislatia, salarizarea si conditiile de lucru.  

 

studenti  examenAccesul candidatilor in salile in care au fost repartizati se va face in intervalul orar 8.00- 8.30, iar examenul incepe la ora 9.00 si dureaza 2 ore si jumatate. Rezultatele vor fi afisate atat pe site-ul universitatii, cat si la sediul institutiei de invatamant superior.

Contestatiile privind continutul intrebarilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de raspunsuri se inregistreaza la comisiile de admitere ale facultatilor si se depun in termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise. Dupa acest termen nu mai este posibila contestarea continutului intrebarilor sau a corectitudinii grilei oficiale de raspunsuri.

Contestatiile privind rezultatele probelor scrise (punctajul) se inregistreaza si se depun la secretariatele  facultatilor in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor (incepand cu ora si data afisarii acestora). Candidatii pot contesta doar propriile rezultate. Dupa expirarea termenului de contestare si de raspuns la contestatii rezultatul concursului de admitere se considera definitiv si nu mai poate fi modificat.

 


Adaugati un comentariu


 

*