Cursuri de epidemiologie si tehnologia informatiei pentru medicii de familie si generalisti

23 februarie 2013 | 0 comentarii |

Cursurile sunt incluse in Programul de formare profesionala si este creditat de Colegiul Medicilor din Romania cu 60 credite de EMC.

 

Institutul National de Sanatate Publica, prin Centrul National de Prevenire si Control a Bolilor Transmisibile, in parteneriat cu Societatea Romana de Epidemiologie si SIVECO Romania organizeaza, pentru medicii de familie si medicii de medicina generala, cursuri de epidemiologie si de tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC).

Potrivit organizatorilor, cursurile fac parte din Proiectul POSDRU/81/3.2/S/59337 intitulat „Formarea profesionala in domeniul epidemiologiei si promovarea utilizarii noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sanatatii”, care se deruleaza pe o durata de 2 ani si 10 luni si al carui scop este protejarea sanatatii populatiei fata de bolile infectioase prin imbunatatirea cadrului de perfectionare profesionala in epidemiologie, ridicarea standardului profesional prin tehnici si instrumente noi, bune practici bazate pe evidente stiintifice recunoscute la nivel mondial si utilizarea tehnologiei informationale si a retelelor de comunicatii.

In primul an a fost programata elaborarea tematicii (curiculei) si a manualului de pregatire, portalului de instruire, precum si selectarea participantilor. In al  doilea an, sunt programate activitati de pregatire profesionala de tip educatie medicala continua si de formare profesionala pentru initiere in tehnologia informationala. In cel de-al treilea an, sunt programate centralizarea datelor, analiza impactului proiectului precum si evaluarea eficientei portalului. 

Ne apropiem de incheierea proiectului, asadar medicii de familie si medicii generalisti vor putea beneficia de ultima transa de cursuri stabilite de curicula  proiectului, pentru dezvoltare profesionala in beneficiul pacientulor”, sustine dr. Florin Popovici, medic sef Centrul Regional de Sanatate Publica Bucuresti, managerul proiectului.

Cursurile sunt incluse in Programul de formare profesionala si este creditat de Colegiul Medicilor din Romania cu 60 credite de Educatie Medicala Continua, iar inscrierile se fac pana la data de 30 martie.

Cursurile se vor desfasura in Bacau, Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea si Timisoara, iar medicii de familie si medicii generalisti se pot inscrie la adresa contact@epidemionet.ro .


Categorii: Actual, IT & C, Medici

Adaugati un comentariu


 

*