Sute de medici din toata tara si din Republica Moldova sunt asteptati la Scoala de Vara „V. Voiculescu” de la Buzau

12 august 2014 | 0 comentarii |

Evenimentul este la a XI-a editie si pentru prima data se organizeaza in municipiul Buzau, la Hotel Pietroasa, dupa 10 ani in care Poiana Pinului a fost „centru de perfectionare si educatie medicala continua”. Participarea medicilor rezidenti este gratuita.

 

Poana Pinului5Medicii de familie, dar si cei din alte specialitati, mai au la dispozitie mai putin de o luna pentru a se inscrie la cursurile celei de-a XI-a Editie a  Universitatii de Vara „Vasile Voiculescu, eveniment national cu participare internationala,  organizat de Societatea de Medicina Familiei Buzau, in parteneriat cu Colegiul Medicilor Buzau si Institutul de Medicina Familiei.

Participantii la eveniment vor avea astfel ocazia sa afle cele mai noi informatii, studii  si abordari medicale, colaborarea  multidisciplinara a  medicinei de familie cu celelalte specialitati, dar si despre cele mai moderne si modalitati de abordare a pacientul si de interpretare a patologiei, tinand cont ca medicii si asistentii medicali din medicina de familie, ca si cei din medicina de urgenta, sunt primii care intra in contact cu bolnavul si trebuie sa aiba capacitatea de a lua deciziile terapeutice cele mai potrivite pentru a-l ajuta.

Totodata, asa cum se face de mai multi ani in cadrul acestei Universitati profesionale pentru medici, constituita dupa modelul Universitatii de Vara de la Valeni, initiata in istorie de Nicolae Iorga, se vor aborda si terapiile complementare, tot mai des utilizate in practica, fie ca preventie, die in completarea terapiilor alopate, clasice.

 

Poiana Pinului3Pentru prima data, evenimentul nu se mai organizeaza in statiunea montana Poiana Pinului. Organizatorii au luat aceasta decizie la solicitarea participantilor, care in majoritate si-au dorit sa aiba la dispozitie mai multe mijloace de transport si de cazare pentru a participa la cele doua sesiuni stiintifice sustinute de speakeri de referinta din domeniul medical universitar.

In ultimii ani, tot mai multi participanti la Scoala de Vara Vasile Voiculescu, organizata la Buzau, si-au exprimat dorinta ca evenimentul sa fie organizat in municipiul Buzau, pentru a avea posibilitatea de a se deplasa si de a se caza mai usor. Unii dintre medici, buzoieni sau din orase apropiate, au spus chiar ca doresc sa se poata intoarce acasa in fiecare sera, dupa cursuri, iar de la Poiana Pinului le era mai greu, chiar daca in zona respectiva peisajul este unul extrem de atragator si reconfortant, iar posibilitatea de a vizita numeroase atractii turistice era la indemana. Desigur, cei care doresc, au aceasta posibilitate in continuare, judetul Buzau avnd locuri si obiective turistice demne de vizitat si de admirat”, a precizat amfitrionul evenimentului, prof. dr. Valeriu Bistriceanu, cel care a infiintat Fundatia „Vasile Voiculescu” si Universitatea de Vara care-i poarta numele celui supranumit „medicul fara de arginti

 

Poiana Pinului1Tot in premiera, cursurile nu s-au mai organizat la sfarsitul lunii mai, ci in septembrie, cele doua sesiuni stiintifice fiind programate  in perioadele 5-6-7 septembrie, respectiv, 12-13-14 septembrie, iar medicii rezidenti vor avea acces gratuit la cele doua sesiuni ale Universitatii.

Tematica generala care va fi abordata in cadrul conferintelor, cursurilor de perfectionare si work-shop-urilor din cele doua sesiuni sunt: „Apa. Viata. Medicina” si „Actualitati terapeutice”.

Intre numele de marca ale medicinei romanesti care au confirmat participarea se numara prof. univ. dr. Adrian Restian – UMF „Carol Davila” Bucuresti, presedinte al Societatii Academice de Medicina Familiei, membru al Academiei de Stiinte Medicale,  prof. univ. dr. Eugen Bratucu – UMF „Carol Davila”, presedinte al Comisiei Superioare de Discplina a Colegiului Medicilor, conf. univ. dr. Gabriel Mihalache – FMF Oradea – Catedra de Medicina Legala,  prof. univ. dr.Georgeta Sinitchi– UMF „Gr. T. Popa” Iasi, prof. univ. dr. Xenia Patras – UMF Iasi, col.dr. George-Costin Dutu – Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”,  dr. Grigore Busoi – medic de familie, redactor-sef Revista Medicala Romana, dr. Vladimir Sainciuc – redactor sef Revista “Tainele sanatatii” – Chisinau,  prof. dr. Valeriu Bistriceanu – presedinte al Societatii de Medicina Familiei Buzau, membru Comisia Superioara de Disciplina a Colegiului Medicilor.

Participantii vor primi 33 de credite EMC (14 credite pentru fiecare sesiune si 5 credite pentru participarea la work-shop).

 


Adaugati un comentariu


 

*