Dănuț Păle: „În România Guvernul, Parlamentul și fermierii sunt pe aceeași lungime de undă”

21 martie 2019 | 0 comentarii |

Medicul veterinar buzoian a participat la Conferința Interparlamentară privind Politica Agricolă Comună și Politica de coeziune, găzduită de Parlamentul României, la care au fost prezenți 50 de parlamentari din 19 state.

 

În perioada 19-20 martie la Parlamentul României a fost organizată Conferința Interparlamentară privind Politica Agricolă Comună și Politica de coeziune, în contextul dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei rotative a României la Consiliul Uniunii Europene.

Comisiile pentru Agricultură și Administrație Publică din Camera Deputaților și din Senat au fost gazdele evenimentului, care a fost structurat pe trei sesiuni de lucru: Bugetul Politicii Agricole Comune, Încurajarea micilor fermieri în noul context bugetar și al revoluției digitale și lanțurile alimentare, Coeziunea și competitivitatea teritorială, dezvoltarea regională și egalitatea de șanse.

La eveniment a fost prezent și medicul veterinar buzoian Dănuț Păle, deputat PSD și vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, care a avut în mandatul actual 120 propuneri legislative din care 33 au fost promulgate ca legi.

 

Evenimentul a fost apreciat de parlamentarul buzoian drept unul important, la care s-au discutat teme de interes major pentru Uniunea Europeană în general și pentru România în special”.

Referitor la lucrările conferinței, deputatul social democrat buzoian a precizat că principalele subiecte dezbătute s-au concentrat pe bugetul Politicii Agricole Comune și plafonarea plăților directe, o dezbatere cu privire la impactul măsurilor comunitare asupra siguranței și suveranității alimentare ale Europei, precum și a echilibrului ecologic și teritorial fiind nu doar binevenite, ci chiar necesare.

„Plafonarea plăților directe ar afecta negativ fermele mari din România, iar reuniunea a oferit ocazia să observăm care sunt țările ce susțin plafonarea și să putem deschide canale de dialog pentru a le explica de ce țara noastră are nevoie ca acest lucru să nu se întâmple”, a subliniat dr. Păle, reiterând poziția sa cu privire la necesitatea sprijinirii agriculturii în general și a agriculturii ecologice în special, în contextul în care se dorește obținerea de produse ecologice, sănătoase, care să conducă atât la creșterea economică cât și la îmbunătățirea stării de sănătate a populației care consumă aceste produse.

 

Noua Politică Agricolă Comună își propune să încurajeze dezvoltarea micilor fermieri, să atragă tinerii spre agricultură, dar și să susțină implmentarea cât mai multor programe care susțin introducerea tehnologiei și inovației în acest domeniu.

Am văzut propuneri bune, idei care pot aduce mari beneficii pentru toți cei care activează în agricultură sub diverse ramuri. Și încă o dată m-am bucurat să observ, în acest context, că avem norocul ca în România Guvernul, Parlamentul și fermierii să fie pe aceeași lungime de undă și că depun toți eforturi susținute pentru a obține rezultate cât mai bune”, a mai spus deputatul buzoian.

La conferință au participat 50 de parlamentari care au reprezentat 19 state, iar concluziile discuțiilor și opiniile formulate de participanți vor fi transmise Consiliului Uniunii Europene, Comisiei Europene și Parlamentului European.

 


Adaugati un comentariu


 

*