Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială și-a premiat câștigătorii

În cursa pentru unul din cele 18 premii oferite în cadrul evenimentului s-au aflat peste 470 de persoane și instituții.

 

Săptămâna aceasta, Ateneul Român a găzduit cea de-a șasea ediție a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială, cel mai important eveniment anual organizat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România. Gala a avut loc marți, 19 martie, dată la care s-a sărbătorit Ziua Mondială a Asistenței Sociale, în prezența Principesei Maria și a numeroși invitați din mediul instituțional și neguvernamental.

În avanpremieră a fost lansat, oficial, volumul „România se ridică în picioare pentru asistență socială”, care se constituie într-un amplu rezumat al unei campanii pe care Colegiul Național al Asistenților Sociali a desfășurat-o la nivel național pentru promovarea și valorizarea profesiei de asistent social.

În deschiderea evenimentului, dr. Diana Loreta Păun, consilier de Stat, Administrația Prezidențială, a transmis susținerea președintelui României pentru promovarea principiilor și valorilor profesiei de asistent social, domeniu care „se confruntă cu numeroase dificultăți, iar funcționarea sa se fundamentează adeseori doar pe dăruirea și devotamentul profesioniștilor. (…) Țara noastră trebuie să răspundă cu soluții profesioniste la provocările prezentului, pentru acest domeniu, aflat într-un progres continuu la nivel mondial. Dezvoltarea asistenței sociale este marcată de condiții specifice politice, economice, culturale, dar și schimbările din realitatea socială”, a arătat dr. Păun, subliniind că interacțiunea umană și empatia sunt esențiale în această profesie, în care vorbim cu precădere despre protejarea persoanelor aflate în dificultate.

 

Cel mai important moment al galei l-a constituit însă anunțarea câștigătorilor acestei ediții și decernarea premiilor. Au existat 18 categorii în cadrul cărora au fost recompensate atât persoane cât și instituții sau organizații, în cursa pentru unul dintre premii fiind înscriși peste 470 de participanți.

Pe baza celor peste 300.000 de voturi exprimate on-line pe pagina oficială a evenimentului au fost desemnați finaliștii pentru fiecare din cele 18 secțiuni, care s-au calificat în etapa de jurizare, la finalul căreia au fost desemnați câștigătorii galei din acest an.

Astfel, premiul pentru Asistentul social al anului i-a revenit Danielei Lupu din Brașov, în timp ce premiul pentru Instituția anului a fost acordat Crucii Roșii din România.

Personalitatea anului 2018 în promovarea educaţiei şi formării în asistenţa socială a fost declarat prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social i-a revenit Laviniei Iagăr din cadrul unui cabinet individual de asistență socială din Sibiu.

Asistentul social Maria-Felicia Mihai a primit Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale, iar Cea mai activă sucursală a colegiului asistenților sociali a fost desemnată cea din Dolj.

 

Celelalte premii au fost acordate asistenților sociali care s-au făcut remarcați în anumite domenii ale activității lor, printre câștigători neregăsindu-se nici un buzoian. Astfel, pentru activitatea în domeniul protecției copilului, premiul a revenit asistentului social Simona Hanciș, din Satu Mare, în timp ce pentru domeniul referitor la persoanele cu dizabilități, câștigătoare a fost desemnată Roxana Marinescu, din Mehedinți.

Premiul pentru asistentul social din domeniul sănătate – servicii medicale a fost câștigat de Livia Aioane din Botoșani, iar cel pentru asistentul social din domeniul prevenirii/reducerii riscurilor asociate infecției cu HIV, consumului de droguri și exploatării sexuale i-a revenit asistentului social Elena Mircea din Constanța.

Ana Maria Lupei din Timiș a fost declarată asistentul social al anului în domeniul persoanelor vârstnice și îngrijirii la domiciliu, iar pe domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost, câștigătoare a fost Tamara Piele din Dolj.

Pentru domeniul reintegrării sociale a persoanei private de libertate a fost premiată Constanța Camelia Baciu, din Prahova, pentru cel al combaterii discriminării, Doina Săcui din Tulcea, pentru cel al incluziunii sociale – economiei sociale, Mihai Enache din Dolj și pentru cel al asistenţei sociale comunitare, Oana Elena Bontea din Vaslui.

În cadrul aceluiași eveniment, deputatul de Vaslui Adrian Solomon a fost declarat politicianul anului, iar premiul pentru jurnalistul anului i-a revenit Gabrielei Maura Anghel, de la ziarul Evenimentul Regional al Moldovei.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*