Au început înscrierile pentru Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială

14 ianuarie 2020 | 0 comentarii |

Evenimentul, ajuns la cea ce-a șaptea ediție, va avea loc în martie, când va fi marcată Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, la Ateneul Român.

 

La începutul acestei săptămâni s-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială, eveniment care va avea loc pe 17 martie la Ateneul Român, dată ce coincide cu cea la care se marchează  anul acesta Ziua Mondială a Asistenţei Sociale. Gala este organizată de Colegiul Național al Asistenților Sociali, fiind singura manifestare de anvergură națională, în cadrul căreia se premiază performanța celor care lucrează în domeniul asistenței sociale.

La fiecare ediție, gala reunește atât asistenţi sociali, cât și reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, politicieni și jurnalişti implicaţi în campanii sociale la nivel central şi local.

Asistenții sociali, dar și persoanele și organizațiile care s-au remarcat pe parcursul ultimului an în acest domeniu, vor fi premiați în cadrul festivității care va avea loc în luna martie pe scena Ateneului Român, iar începând de ieri, pot fi făcute nominalizările în acest sens.

 

Persoanele, instituțiile și organizațiile nominalizate se pot înscrie sau pot fi înscrise în cursa pentru premiile galei, până pe data de 2 februarie. Înscrierile se fac on-line pe site-ul oficial al evenimentului, Doru Buzducea, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali, precizând că există mai multe secțiuni distincte pentru care se vor acorda premii. „Gala este despre noi, asistenţii sociali, aşa că haideţi să arătăm cât de nobilă este profesia noastră şi ce rezultate frumoase avem, cu gândul că vor fi un model şi poate un reper pentru mulţi alţii! Viitorul se construieşte astăzi, aici! Este mai mult decât o sintagmă, este mai mult decât un îndemn motivaţional, este o realitate. Ceea ce noi vedem şi ceea ce trăim astăzi este realitatea simţită şi gândită cu mulţi ani în urmă, când am îndrăznit să visăm pentru profesia noastră, când am îndrăznit să privim dincolo de zid, dincolo de bariere” este mesajul adresat de acesta către asistenții sociali.

 

În cadrul galei va fi premiat asistentul social al anului dar și asistenții sociali care s-au remarcat în diferite domenii de activitate. Astfel, în cadrul evenimentului va fi premiat și asistentul social al anului în domeniul sănătății sau serviciilor medicale, în domeniul asistenței persoanelor cu dizabilități, al integrării persoanelor private de libertate, sau al incluziunii persoanelor fără adăpost. Alte categorii la care se pot face nominalizări sunt asistentul social al anului în domeniul prevenirii și reducerii riscurilor asociate infecţiei cu HIV, consumului de droguri şi exploatării sexuale, al asistenței sociale comunitare, îngrijirii persoanelor vârstnice și îngrijirilor la domiciliu și în domeniul combaterii discriminării.

Tot în cadrul galei vor fi premiate și alte categorii de profesioniști care au legătură cu domeniul asistenței sociale, precum politicieni și jurnaliști. Se vor mai acorda Premiul pentru instituţia anului, Premiul pentru personalitatea anului 2019 în promovarea educaţiei şi formării în asistenţa socială, Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social, Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale și Premiul pentru cea mai activă sucursală a Colegiului Național al Asistenților Sociali.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*