Director in Ministerul Sanatatii, retinut pentru ca lua spaga pentru avizarea deschiderii de farmacii

UPDATE ora 20:00: Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, vineri seara, propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si au dispus arestarea preventiva a Mihaelei Ela Udrea, pentru 30 de zile. Decizia nu este definitiva, asa ca poate fi contestata. 

 

Ela Mihaela Udrea a fost ridicata de procurori in aceasta dimineata, dupa ce a fost prinsa in flagrant. In biroul sau au fost gasite, in urma unei perchezitii, mai multe plicuri cu bani si produse cosmetice primite de la farmacisti.

 

Ela Mihaela UdreaDupa arestarea preventiva a directorului Spitalului Judetean Ploiesti, prins in flagrant in timp ce primea mita, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, in cursul acestei dimineti, ca mai are in lucru si un alt dosar privind coruptia in sistemul de Sanatate, de aceasta data fiind vizata o directoare din cadrul Ministerului Sanatatii.

Este vorba despre Ela Mihaela Udrea, sefa Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii, sotia fostului avocat al poporului Gheorghe Iancu, care a fost retinuta in aceasta dimineata pentru 24 de ore, dupa ce a fost prinsa la randul ei in flagrant, la scurt timp dupa ce incasase o spaga de 2.000 de lei de la un denuntator care colabora cu procurorii.

In sarcina sa, procurorii anticoruptie pun comiterea a 6 infractiuni de luare de mita, dintre care doua in forma continuata, fapte comise incepand din 16 aprilie, pana in prezent.

 

ministerul sanatatii sediuIn calitatea pe care o detinea, aceea de director al Directiei Politica Medicamentului si  Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii, Ela Mihaela Udrea avea putere de decizie si in privinta avizarii deschiderii de noi puncte farmaceutice. Cum batalia pe spatii centrale si cu mare vad era mare, chiar daca ar fi fost necesar sa se respecte anumite criterii, se pare ca interesele celor cu putere financiara au castigat in aceasta batalie. Iar directoarea Udrea, in pixul careia statea aprobarea deschiderii unor puncte farmaceutice, chiar si unul langa altul, a decis sa profite la maxim. Asa se face ca, la avizarea deschiderii de noi puncte de lucru farmaceutice, directoarea din Ministerul Sanatatii tinea mai putin cont de criteriile pe baza carora aceste farmacii puteau fi deschise, punand mai mult accent pe „atentiile” pe care le primea din partea solicitantilor.

In acest context, nu e de mirare ca in multe zone, farmaciile au aparut mai ceva ca ciupercile dupa ploaie, in ciuda protestelor farmacistilor independenti, din moment ce oricine se prezenta la biroul directoarei cu plicul cuvenit, primea aprobare sa deschida o farmacie, oriunde dorea. Tot ce conta era suma oferita sau calitatea parfumurilor, pentru ca Ela Mihaela Udrea primea si produse cosmetice in schimbul avizelor eliberate.

 

perchezitii dgaNu se stie daca numarul mare de farmacii aparute peste noapte sau alte informatii primite i-au pus in garda pe procurorii de la DNA, cert este ca acestia au aflat despre obiceiurile directoarei din minister si i-au pus la cale un flagrant. Fara a banui ceva, Ela Mihaela Udrea a cazut in plasa, fiind prinsa de procurori la scurt timp dupa ce incasase o spaga de 2.000 de lei, bani care au fost gasiti asupra sa. A fost apoi efectuata o perchezitie in biroul acesteia de la minister, ocazie cu care au fost gasite mai multe plicuri continand aproximativ 4.000 de lei, precum si mai multe produse cosmetice despre care se crede ca provin tot din spagi.

In aceasta dimineata, in jurul orei 5.00, anchetatorii de la DNA au dispus retinerea pentru 24 de ore a directoarei si punerea in miscare a actiunii penale, sub aspectul comiterii infractiunii de luare de mita. Ziua de astazi, Ela Mihaela Udrea si-o va petrece in arest, urmand ca pana maine dimineata sa fie prezentata instantei cu propunerea de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (4)

 1. Dana Maria spune:

  In zona unde stau sunt 5 farmacii una langa alta. Totul se poate in tara asta. Pffff

 2. Cristian Sardaru spune:

  Un nume predispus la furt?

 3. Calinescu Maria spune:

  F. bine felicitari DNA poate verificati si retetele care se deconteaza de catre CASJ prin aceste farmacii. O farmacie independenta nu se mai poate descurca, tb. sa inchida afacerea din cauza acestor “baieti destepti”.

 4. Horea Nistea spune:

  Ce profesie avea? Sinecurista ?

Adaugati un comentariu


 

*