Doctorul Zamfir s-a intors la Cluj, pentru a preleva ficatul unui barbat aflat in moarte cerebrala

21 februarie 2014 | 0 comentarii |

O echipa de medici de la Institutul Fundeni si mai  multe echipe de medici din Cluj si Bucuresti, preleveaza, in aceasta seara, organele unui pacient de 50 de ani, aflat in moarte cerebrala, dupa un accident.

 

Dr. Radu Zamfir

Dr. Radu Zamfir

Organele unui pacient aflat in moarte cerebrala la Clinica de Chirurgie I a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Cluj-Napoca sunt prelevate, in aceasta seara, de mai multe echipe de medici, din Cluj si Bucuresti.

O echipa de medici de la Institutul Clinic Fundeni, din care face parte si   doctorul Radu Zamfir, unul dintre cei patru medici-eroi supravietuitori ai  accidentul aviatic din Muntii Apuseni, preleveaza ficatul clujeanului aflat in  moarte cerebrala. Echipa a sosit la Cluj-Napoca, vineri seara, cu un avion de linie, interventia fiind estimata sa se finalizeze in aproximativ o ora.

 „Prelevam un ficat, interventia va dura circa o ora, dupa care ne intoarcem la Bucuresti cu urmatoarea cursa de linie. Nu stiu nimic despre pacientul care va primi ficatul, a spus dr. Zamfir, care in ciuda accidentului aviatic din Apuseni a folosit avionul, pentru a ajunge in timp util la Cluj, pentru a  preleva orgaele unui pacient a carui familie a facut gestul extraordinar de a accepta sa doneze organele unei persoane dragi pe care a pierdut-o, pentru a salva alte vieti.

Intrebat cum revede Clinica de Chirurgie I in calitate de medic, dupa ce in urma cu o luna s-a aflat aici ca pacient, medicul a spus ca mediul este unul „familiar”, dar s-a abtinut de la alte comentarii.

 

Prelevare de organe

Prelevare de organe

Coordonatorul regional de transplant, dr. Dan Luscalov, a declarat ca familia clujanului accidentat si-a dat acordul pentru donare, iar mai multe echipe de medici din Cluj si din Bucuresti au prelevat organele care vor salva mai multe  vieti.

Mai multe echipe de medici vor preleva diverse organe de la un barbat de 50 de ani din Cluj-Napoca, aflat in moarte cerebrala in urma unui accident rutier. Familia a fost de acord cu donarea. Rinichii sunt prelevati de o echipa de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, ficatul de o echipa de la Institutul Fundeni, o echipa de la Spitalul Colentina va face o prelevare de os-tendon, iar o alta echipa de la Cluj va preleva corneea, a spus Luscalov, mentionand ca mai multi pacienti carora urmeaza sa le fie transplantate organele prelevate au fost supusi unor analize de compatibilitate, in cursul zilei de astazi.

 


Categorii: Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*