Doliu în lumea medicală buzoiană: Medicul endocrinolog RODICA SÂRBU a plecat în veșnicie

20 iunie 2024 | 3 comentarii |

Vestea tragică a venit în această dimineață, când îndrăgita și respectata doctoriță a pierdut lupta cu o boală nemiloasă care a avut o evoluție fulminantă și n-a mai putut fi ținută sub control.

 

Unul dintre cei mai iubiți și mai apreciați medici buzoieni, Dr. RODICA SÂRBU, a plecat la cele sfinte în această dimineață, lăsând în urmă lacrimi, regrete și suferință în familie, dar și în rândul ecilor de mii de pacienți pe care i-a tratat și al colegilor din Spitalul Județean de Urgență Buzău, alături de care a profesat timp o viață…

Spitalul Județean de Urgență Buzău anunță cu deosebită tristețe încetarea din viață a d-nei doctor RODUCA SÂRBU, medic primar endocrinolog, care a coordonat o lungă perioadă de timp activitatea la cabinetul de Endocrinologie din cadrul Ambulatoriului de Specialitatela vârsta de 67 de ani. 

A fost un medic devotat, iubit de pacienți și respectat de colegi.

În aceste clipe grele, conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească în pace!” – a transmis Spitalul Județean de Urgență Buzău, în numele întregului colectiv.

 

Dr. Rodica SÂRBU era medicul și omul la care se putea apela în orice moment, colega căruia i se putea cere oricând un sfat, o îndrumare, o mână de ajutor…

„Cu deosebit regret și mare tristețe mare ne despărțim de un Om și Medic minunat, care a vegheeat toată viața la sănătatea buzoienilor. Timp de aproape 40 de ani, dr. RODICA SÂRBU și-a dedicat viața și activitatea îngrijirii celor aflați în suferință, care i-au deschis încrezători ușa cabinetului și pe cea a sufletului, a priceperii și devotamentului său. A fost un medic dedicat, de un profesionalism desăvârșit și un om cu un comportament blând, încurajator, politicos și plin de bunăvoință.

Rămas bun, doamnă doctor! Regretăm enorm că nu veți mai fi printre noi și vă mulțumim pentru întreaga activitate.

Dumnezeu să vă ierte și să vă odihnească în pace și lumină veșnică!

Sincerele condoleanțe familiei îndurerate…”, este mesajul Colegiului Județean al Medicilor din Buzău.

 

Cu o experiență profesională de aproape 40 de ani, Dr. RODICA SÂRBU era medicul cu ochi zâmbitori și binevoitori, care își asculta pacienții cu o răbdare de înger și avea mereu o soluție la problemele care-i frământau, iar glasul său le aducea alinare, fiind „medicul bun de pus la rană”. Știa ce înseamnă suferința, pentru că ea însăși se confruntase în urmă cu mai mulți ani cu o boală nemiloasă pe care, din fericire, a învins-o cu ajutorul medicilor și al voinței sale de neclintit. Și poate, tocmai de aceea, în această primăvară, când a descoperit că se află din nou în fața unui diagnostic grav, a sperat că va fi din nou învingătoare. Din păcate, organismul său n-a mai avut resursele necesar pentru a lupta, iar în această dimineață inima sa a încetat să mai bată, cu doar o lună înainte de a împlini 68 de ani.

Poate tocmai de aceea era atât de iubită de colegi și extrem de solicitată de pacienții buzoieni, chiar și de către cei plecați în străinătate, care având încredere în profesionalismul și dedicarea sa, îi solicitau consultații și sfaturi ori de câte ori reveneau în țară.

 

Dr. RODICA SÂRBU a profesat în Cabinetul de Endocrinologie din Ambulatoriul de Specialitate integrat al SJU Buzău, până de curând. Era singurul medic endocrinolog din unitatea medicală și era convinsă că va învinge și de această boala și va reveni la cabinet, pentru a continua să-și ajute pacienții.

Din păcate, în zorii celei mai lungi zile din an, s-a stins pe patul de spital, la București și se alătură soțului său, plecat și el la cele sfinte, și echipei de medici pe care Dumnezeu i-a vrut de-a dreapta sa.

Începând de vineri, 22 iunie, și până duminică, 24 iunie, la prânz, cei care au iubit-o, au prețuit-o și vor să-i aprindă o lumânare și să-i aducă un ultim omagiu și o floare celei care a fost Medicul și Omul RODICA SÂRBU, o pot face la Capela Bisericii Banu, unde va fi depus corpul neînsuflețit.

Duminică, la ora 12.00, la Cimitirul Sfântul Gheorghe din municipiul Buzău, va avea loc slujba de înhumare.

Odihnă veșnică în pace și lumină, Doamnă Doctor… 

 Comentarii (3)

 1. Buriu Luminita-Florentina spune:

  Dumnezeu sa o odihnească în pace. D-na doctor veți ramine veșnic în inima mea. Am fost pacienta dvs și eu și băiatul. M ați ajutat enorm. Datorită dvs acum copilul meu este bine…

 2. Floricica Serbanoiu spune:

  Nuuuuuuuuuu Doamne, nu-mi vine sa cred! Ne-am văzut în martie!
  Dumnezeu sa o odihnească în pace, un om minunat, o doctorița de excepție!
  Sincere condoleanțe familiei!

 3. Fratila Constanta Carmen spune:

  Dumnezeu sa o odihnească în pace… Un medic super dispus a ajuta, nu am avut nevoie de dânsa decât o singură dată, acum vreo 6-7 ani, dar țin sa precizez ca și acum merg cu aceeași doza de Eutirox, recomandata de dânsa și sunt ok. Mulțumesc dna doctor, ați fost un om deosebit, din punctul meu de vedere… sigur vă veți alătura echipei de medici deosebiți, plecați dintre noi… Păcat, mare păcat, dar se vede ca Dumnezeu v-a iubit mult dacă v-a vrut la dreapta Lui… Sincere condoleanțe familiei…

Adaugati un comentariu


 

*