EXCLUSIV: Medicul Răzvan Dedu, noul director medical al Spitalului Județean de Urgență Buzău

15 iulie 2020 | 5 comentarii |

Managerul unității medicale, Claudiu Damian, este convins că vor face o echipă bună, având în vedere calitățile profesionale, abilitățile foarte bune de comunicare și aprecierea de care dr. Dedu se bucură printre colegi. 

 

Razvan Dedu, Claudiu Damian

Spitalul Județean de Urgență Buzău are, de astăzi, un nou director medical. După doi ani și jumătate în care a făcut parte din conducerea unității medicale cu delegație, medicul diabetolog Dana Marinescu a revenit la șefia secției, la patul pacientului, odată cu încetarea ultimei delegații în baza căreia a făcut parte din echipa managerială.

Funcția de director medical a fost preluată, deocamdată tot cu delegație, până la organizarea concursului pe post, de dr. Răzvan Dedu, medic primar chirurgie generală care, în februarie anul acesta a mai făcut parte din echipa managerială, în perioada în care dr. Marinescu s-a aflat în concediu medical.

Cred că este un câștig pentru spital cooptarea dr. Răzvan Dedu în echipa managerială. Este tânăr, are enerie și putere de muncă, iar pe lângă abilitățile profesionale deosebite de care a dat deja dovadă de când profesează în Spitalul Județean de Urgență Buzău, cred că are și abilități manageriale. Am spus dintotdeauna că la noi, tinerii au șanse de promovare și sunt stimulați să-și pună în valoare calitățile profesionale și umane, iar dr. Dedu cred că răspunde criteriilor de exigență de care avem nevoie. Are o disponibilitate extraordinară, întotdeauna răspunde solicitărilor de a dă o mână de ajutor acolo unde este nevoie, este un bun comunicator și sper să fie și un bun liant între echipa managerială și corpul medical, ținând cont de aprecierea de care deja se bucură între colegi. A demonstrat că este pregătit pentru a face față acestei provocări și în februarie, când a ținut locul fostului director medical care a avut probleme de sănătate, așa că sunt convins că vom face echipă bună, iar spitalul și pacienții vor avea de câștigat de pe urma activității sale”, a declarat pentru SănătateaBuzoiană.ro, managerul unității medicale, Claudiu Damian.

 

Dr. Răzvan Dedu

Dr. Răzvan Dedu spune că este onorat că i s-a încredințat o astfel de responsabilitate și speră să facă față provocărilor pe care îndeplinirea acestei funcții le presupune, să aducă un plus de energie și să-și determine colegii să se implice la rândul lor în evoluția activității spitalului.

Este o provocare pe care sunt onorat să o accept și sper să-i fac față. Este adevărat, în condițiile în care sistemul medical trece printr-o perioadă destul de tensionată, din cauza pandemiei, să faci parte din echipa managerială însemană o responsabilitate în plus. Eu nu m-am dat însă niciodată la o parte când a fost vorba de efort, de implicare într-o problemă care avea nevoie de o soluție, de valorificarea unor idei noi, de găsirea unor soluții viabile și eficiente, pentru că în domeniul medical eu cred că nu este loc de «merge și așa». Sper să pot demonstra și de această dată că, dacă există voință și dorința de a urni lucrurile către direcția bună, se pot face multe. Avem un spital bun, în care s-au făcut investiții majore în ultima perioadă, avem medici valoroși atât din vechea gardă cât și din noua generație, se pot face lucruri mari dacă facem cu toții puțin efort, iar Spitalul Județean Buzău poate demonstra, așa cum a mai făcut-o în diferite împrejurări, că își poate depăși cu brio statutul de spital de provincie și că poate răspunde provocărilor medicale actuale. Nu știu dacă eu sunt cel mai potrivit pentru această funcție, dar știu că voi face tot ce-mi stă în putință pentru a ridica standardele de calitate atât în ceea ce privește activitatea profesională cât și umană. Eu cred că în acestă profesie este nevoie, pe lângă cunoștințe solide și abilități profesionale, de multă omenie, de empatie față de pacient”, spune nou director medical al SJU Buzău.

 

Chirurgii R. Dedu, M. Anastasiu, A. Ilie

Despre medicul și omul Răzvan Dedu, dr. Marius Anastasiu, șeful Secției Chirurgie, în care acesta își desfășoară activitatea încă de când era în ultimii ani de rezidențiat, spune că este, într-adevăr, o persoană pe care „cel puțin până acum s-a putut pune bază, care a demonstrat că are și calități profesionale și umane deosebite, că este un foarte bun medic chirurg, care încearcă să țină pasul cu noutățile în domeniu. Este foarte exigent în ceea ce privește activitatea și conduita profesională, este una dintre speranțele chirugiei viitorului și, alături de alți medici tineri, cred ar putea schimba multe în Spitalul Județean de Urgență Buzău și chiar în medicina românească”.

În ceea ce privește calitățile umane pe care le are noul director medical, atât colegii cât și șeful doctorului Dedu spun că acesta „este un om de cuvânt, o persoană de încredere, onestă și jovială în același timp, pe care te poți baza. Sper ca această funcție să nu-l schimbe, ci să-i pună în valoare competențele și abilitățile profesionale și umane. Este unul dintre tinerii chirurgi față de care eu nu am decât cuvinte de apreciere, se implică activ în rezolvarea unor cazuri dificile cât și în cercetare, s-a dedicat, într-o perioadă și activității sindicale, iar experiența acumulată cred că-i va fi utilă în noua funcție, pentru că poate vedea lucrurile atât din perspectiva persoanei cu responsabilități administrative, cât și din cea a celor aflați de cealalată parte a baricadei. Nu pot decât să mă bucur pentru el, să-i urez succes și să sper că va răspunde exigențelor funcției pe care și-a asumat-o”, a concluzionat dr. Marius Anastasiu.

 

Dr. Răzvan Dedu

Dr. Răzvan Dedu este buzoian, are aproape 39 de ani, este căsătorit și are doi copii. Este medic primar în specialitatea Chirugie generală și are competență în Chirurgie laparoscopică. A absolvit Colegiul „Mihai Eminescu” în anul 2000, iar la Facultatea de Medicină „Ovidius” din Constanța a parcurs studiile universitare, fiind absolvent al promoției 2006.

După parcurgerea Rezidențiatului a obținut gradul de „specialist chirurgie generală” în 2014, iar de atunci profesează ca medic titular în Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde s-a perfecționat sub îndrumarea dr. Marius Anastasiu, una dintre somitățile chirurgie românești și europene. În 2007 a absolvit masteratul în Științe chirurgicale, iar anul acesta a trecut cu bine de examenul de primariat.

Este membru al Societății Române de Chirurgie, Asociatiei Române de Chirurgie Laparoscopică și alte tehnici intervenționale (ARCE), al International Association of Surgeons and Gastroenterologists – IASG, al Societății „Hernia Training Center” și al Societății Române de Chirurgie de Urgență și Traumatologie (SRCUT) al cărei trezorier este din 2012 și în prezent.

A absolvit mai multe cursuri postuniversitare și a obținut mai diverse atestări profesionale în Chirurgia cancerului de cap de pancreas, Chirurgia cancerului colorectal, Traumatologie, Medicina de urgență, Chirurgia cancerului gastric, Chirurgie laparoscopică – tehnici avansate. A participat la numeroase conferințe și congrese de specialitate, naționale și internaționale, fiind și coautor al unor lucrări care s-au bucurat de apreciere.

 Comentarii (5)

 1. Mariana Setfanov spune:

  Felicitări dr. Dedu Răzvan am avut bucuria să-l cunosc la BO. Un doctor modest, respectuos cu bun simț, cred că pe atunci era rezident.
  Ma bucur și îi doresc succes, realizări nemăsurate și multă sănătate!

 2. Marilena Belu spune:

  Felicitări… un bun profesionist și un caracter de mare valoare!

 3. Valentin Radulescu spune:

  După muncă și răsplată.
  BRAVO! Mare om, mare caracter!

 4. Narcisa Negoitoiu spune:

  Un medic deosebit. Omul potrivit la locul potrivit.

 5. Nelutu Balan spune:

  Felicitări, domnule doctor!

Adaugati un comentariu


 

*